Recent Comments

Güzeldülger:TMSF satış kararı alırsa Boydak'a uygularız


​Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen Boydak Holding'in yeni yönetim kurulu başkanı Bozkırlı hemşehrimiz Abdullah Güzeldülger, "Şu anki çalışmalarımız da isim değişikliği yok. Bizim buradaki gündemimizde satış yok, tasfiye yok, birleştirme yok, yönetmek var. Satış kararını TMSF alabilir. Eğer böyle bir karar alınırsa bize düşen bunu uygulamaktır." dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Güzeldülger, holding binasında düzenlenen basın toplantısında, Boydak Holding'in 60 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu vurguladı.

Boydak Holding'in enerji, ev tekstili, finans ve sermaye piyasalarında yatırımları olduğunu ifade eden Abdullah Güzeldülger, holdingin, Türkiye'nin ilk 20 büyük grubu arasında yer aldığını, bu manada işlerinin ve yüklerinin oldukça ağır olduğunu söyledi.

Türkiye'de birçok şirkete kayyum ataması yapıldığını hatırlatan Abdullah Güzeldülger, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla TMSF, KHK ile kayyum sıfatıyla süreci yönetecek. Bu şirketler mahkemelerin atadığı kayyumlardan yavaş yavaş TMSF'ye devrediliyor. Bugün itibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'ü aştı. Bu sayı muhtemelen 300-400'lere uluşacaktır. TMSF'nin bu konuda oldukça geniş bilgi birikimi var. Bu şirketlerin mevcut ekonomik durumlarının korunması, daha ileriye taşıması, devamında yarar görülmeyenlerin birleştirilmesi, tasfiye edilmesi, ortaklar üzerindeki kanuni süreç sonuçlanıncaya kadar bu varlıkların yönetilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde de satışı, tasfiyesi TMSF'nin görev alanına girmiş bulunuyor. Devlet bizi memur etmiştir. Biz de üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışacağız. Boydak Holding, TMSF'ye devredilen şirketler arasında en parlak grup. En güzel çalışan, işleyen, kurumsallığın oturduğu, finansallarında sorun olmayan, tasfiyeye tabi olacak şirketi hemen hemen olmayan bir grup."

Güzeldülger, gazetecilerin isim değişikliği olup olmayacağı şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"İsim değişikliği gündemimizde yok. Buraya gelirken bir planla gelmedik. Bizim öncelikli işimiz bir hakim olup, olayı ele alıp sonra bu yapıyı nasıl daha ülke ekonomisi için iyi bir noktaya taşıyabiliriz onun çalışmasını yapacağız. Şu anki çalışmalarımız da isim değişikliği yok. Bizim buradaki gündemimizde satış yok, tasfiye yok, birleştirme yok, yönetmek var. Satış kararını TMSF alabilir. Eğer böyle bir karar alınırsa bize düşen bunu uygulamaktır. Yani buradaki yönetim kurulunun, CEO'nun satış yapmak gibi bir karar alması söz konusu değil."

Holdingin yeni üst yöneticisi (CEO) Ertunç Laçinel ise "Gördüğüm tablo, bugüne kadar gördüklerim arasında en iyilerinden birisi. Pazarda marka ve bilinirlik olarak lider konumda olan, mevcudiyetinde bulunan markalarla hem üretim anlamında öncülük etmiş hem de satış pazarlama bayi yaygınlaşma alanında da çok ciddi çalışmalar yapmış olan bu grupta bulunmaktan açıkçası kıvanç duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki hedeflerinin 2023 hedeflerine uygun olarak markaları uluslararası pazarlarda bilinirlik anlamında gelmiş oldukları konumundan çok daha üst seviyelere çıkarmak olduğunun altını çizen Laçinel, "Bu doğrultuda hızlıca çalışmalara başladık. Arkadaşlarla istişarelere başladık. Bazı atılımlarımız olacak. Hem yurt içi hem de yurt dışında atılımlarımızı olacak. Bunları da en kısa sürede sizlerle de paylaşacağız. Temel amacımız çalışanlarımızın haklarını, olması gereken şekilde sağlayıp, herhangi bir hak kayba mahal vermeden yeni istihdam alanları açmak olacaktır." diye konuştu.

Laçınel, kanuni bir soruşturma geçirmeyen bütün tedarikçilerle ticaretlerinin devam edeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz burada ticaret yapacağız. Ticaret yaparken de Türkiye'ye mal olmuş bu markaları yükseltmeye bakacağız. Bizim öncelikli görevimiz bu. Ben profesyonel bir yöneticiyim. Profesyonel yöneticinin yapması gereken neyse onu yapacağız. Bu grup bulunduğu bölgede ciddi bir istihdam yaratmış biz de bunu daha yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Sözelden çok gerçeklikten yanayım. Geldikten sonra birçok arkadaşımla istişareler yaptım. Açıkçası gördüğüm rakamlar beni şaşırttı. Tüm markalarımız yükseliş trendinde. Bayilerimizin satışları da gayet iyi. Tabii ki bir algı ve tepki olmuş ama şu anda çok iyi durumdayız." bloomberght/com
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.