Recent Comments

Kalaycı; Konya’dan Tahran’a uçak seferleri başlamadan neden sonlandırılmıştır?


​Konya Millet Vekilimiz Mustafa Kalaycı vermiş olduğu soru önergesi ile, Konya'dan Tahran'a uçak seferlerinin başlamadan sonlandırılmasını sordu,


Konya Millet Vekilimiz Mustafa Kalaycı vermiş olduğu soru önergesi şu şekildedir;
Geçtiğimiz Mayıs ayında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla başlayacağı ve Türk Hava Yolları'nın Konya'da sunacağı ilk uluslararası hizmet olacağı duyurulan Konya-Tahran, Tahran-Konya seferleri, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık görevini devretmesinin ardından daha başlamadan iptal edilmiştir.

THY'nin kurumsal web sayfasından seferlerin 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü başlayacağı, Cumartesi ve Pazartesi günleri karşılıklı uçuşlar olacağı bildirilmiş, ancak anlam verilemeyen bir şekilde uçuşlar iptal edilmiştir. Yapılan bu iptaller Konya'da büyük hayal kırıklığına yol açmıştır. Mayıs ayından bu yana konu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Seferlerin ne zaman başlayacağını Konyalılar, özellikle de sanayici ve iş adamlarımız merak etmektedir.

Buna göre;
1)    THY'nin Konya'dan Tahran'a uçak seferlerinin 30 Mayıs 2016 günü başlayacağı, Cumartesi ve Pazartesi günleri karşılıklı uçuşlar olacağı duyurulduğu halde bu uçuşlar neden yapılmamış ve iptal edilmiştir? Konya neden hayal kırıklığına uğratılmıştır? Bugüne kadar neden tatmin edici bir açıklama yapılmamıştır?

2)    Konya ihracatında 5. sırada yer alan İran ile ticaretin artmasına büyük katkılar sağlayacağı ve İranlıların özellikle Hz.Mevlana'yı anma törenleri için olmak üzere Konya'ya gelmelerine önemli bir imkan sunacağı da dikkate alınarak Konya-Tahran seferleri yakın zamanda başlatılacak mıdır? Konyalılara bu konuda bir müjdeniz olacak mıdır?
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.