Recent Comments

Bozkır Ziraat Odası başkanı Ali KÖSE elma üreticisinin sorunlarını yerinde inceledi


​Bozkır ziraat odası başkanı Köse bozkır ilçe merkezinde bulunan döküntü elma toplamı yapan üreticilerin sorunlarını yerinde incelemek için bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Köse yapmış olduğu ziyarette üreticilerin istek öneri ve şikayetlerini dinledi. Başkan Köse ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada; " Bozkır merkezde yaptığımız incelemelerde döküntü elmanın para yapmadığını tespit ettik. Döküntü elmanın fiyatlarının ucuz olmasından dolayı üreticilerin işçilik maliyetlerinden dolayı elmaları tarladan toplatmadığını fiyatların biraz daha yükselirse tarlada kalan mahsüllerin toplatılarak ekonomik değer oluşturabilecektir. Döküntü elma nın üreticilerin emeğinin karşılığının alabilmesi için alım yapan firmaların biraz daha yüksek fiyattan alması gerekmektedir. Özellikle bölgemizde yeni açılan Sarıoğlandaki Torku fabrikasının desteğini çiftçilerimiz ve oda olarak beklemekteyiz, 

Şu anda hali hazırda Karaman ve ısparda illerine giden elmanın nakliye fiyatlarının torku yapması dahilinde daha hesaplı ve uygun olacağı aşikardır. Fabrikamızın bu konuyla yakından ilgilenmesi çiftçilerimiz vede aracı firmaların menfaati doğrultusunda olacaktır" dedi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.