Recent Comments

Bozkır’da Şehit Ömer Halisdemir İsmi Yaşatılacak.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bozkır Belediyesinin birlikte yürüttüğü yürüyüş yolu projesinin devam ettiği sokağın ismi değiştirildi.

Bozkır Belediyesinin Kasım ayı ilk meclis toplantısında meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan kararla yürüyüş yolu çalışmalarının devam ettiği, halk arasında Boğaz sokağı olarak bilinen sokağın ismi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirildi.

İsim değişikliği hakkında açıkalamalarda bulunan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün "15 Temmuz ruhunun ilçemizde unutulmaması ve her daim o ruhun hatırda kalması için çalışmaları devam eden ve Bozkır'da örnek sokak sokak olarak yapılan yürüyüş yolunun isminin "Şehit Astsubay Ömer Halisdemir" ismini verdik.

15 Temmuz destanının başkahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir, ülkemiz ve milletimiz için büyük öneme sahiptir. Vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın bölünmez bütünlüğüne, milli irademize karşı yapılan hain darbe girişimine karşı, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve milli irademizi korkusuzca savunan Ömer Halisdemir ismini unutmayacağız ve yaşatacağız. Bu anlamda ilçemizde Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz yürüyüş yolu çalışmalarının yapıldığı sokağımızın ismini "Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak belediye meclisimizde aldığımız kararla değiştirdik. Yürüyüş yolu çalışmalarımız yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacak. Yürüyüş yolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından, sokağın başlangıç noktasına 15 Temmuz ruhunu ve şehitlerini anlatan bir kitabe yerleştireceğiz. Aynı zamanda Şehit Ömer Halisdemir'in o gece göstermiş olduğu kahramanlığı anlatacağız. Belediye meclisimizce aldığımız karar, Bozkır Belediyesi tarihine geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.