Recent Comments

İKİYÜZLÜ İNSANLAR


​​İnsan hayatı doğumla ölüm arasındaki geçen zamandır. Zamanın yaşı yoktur. Nerede, nasıl ve ne şekilde biteceğini Allah'tan başka hiçbir kimse bilemez. Yani anlayacağınız bugün varız, bir de bakmışsınız ki yarın yok olmuşuz. Hani hep deriz ya üç günlük dünyada yaşıyoruz diye. İşte bu da böyle bir şeydir. Ama maalesef yaşadığı hayatta ölümün olduğunu bildiği halde sanki dünyaya kazık çakacağını zanneden ve kendinden başka hiçbir kimseyi düşünmeyen ikiyüzlü insanlarla dolup taşmış etrafımız. Menfaat sevginin, saygının ve iyiliğin yok olmasına sebep olmuş. Birbirimize olan güvenimiz yok denecek kadar azalmış. Dost gibi görüp de birbirinin arkasından atıp tutan insanların dünyası olmuş yaşadığımız bu hayat. Peki neden? Neyi paylaşamıyoruz? Derdimiz ne? Dünya bizim olsa yiyeceğimiz bir lokma ekmek değil mi? Öbür tarafa kim yanında bir şey götürmüş de biz götüreceğiz?

Günümüzde Allah'a kul olmak için değil de, kula kul olmak için çaba harcayan insanlar var. Parası olan parasız olanı kendine köle yapmış. Maddiyat her şeyin önüne geçmiş. Bir insan başka bir insana yardım ederken bile maddi çıkar gözetir olmuş. Maddi çıkarımız yoksa selam bile vermekten kaçınır hale geldik. Gerçek dostluklar, sevgi ve saygı olmadıktan sonra dünya bizim olsa neye yarar ki? Zengin olsak ne, fakir olsak ne, önemli olan iyi bir insan olmak değil midir? Şayet insanlıktan uzak bir dünyayı tercih ederek o iki metrelik mezara girdiğimiz zaman arkamızdan bizi hayırla anacak dostlarımız yoksa işte o zaman biz bu dünyada boşa yaşamışız demektir. Bu dünya da iyilikten ve doğruluktan yoksun bir şekilde hayat sürenlerin ahireti nasıl olur artık onu da Allah bilir. Allah (c.c) bizleri ikiyüzlü insanların şerrinden korusun değerli okurlarım.

İkiyüzlü insanlarda utanma, arlanma gibi şeyleri görmemiz mümkün değildir. Kendisinden başka hiçbir kimseyi düşünmeyen bir insanın, ne başka bir insana, ne de yaşadığı ülkeye bir faydası olur. İkiyüzlü insanların iki türlü maskeleri vardır. Hangisinin gerçek hangisinin sahte olduğunu ilk başlarda anlayamasanız da, ilerleyen zamanlarda kimin ne olduğu apaçık ortaya çıkmaya başlar. Yüce Allah insanları tek yüzle yaratmasına rağmen insanlar nefislerine yenilerek kendilerine sureti aynı fakat düşünceleri farklı olan başka bir yüz takmanın çabası içerisine girmişlerdir. Görünüşte iyi gibi görünen, aslında altında her türlü kötülüğü barındıran ikiyüzlüler bir taraftan yüzümüze gülerken diğer taraftan da arkamızdan kuyumuzu kazarlar. Gerçek bir dost gibi yanımıza yaklaşırlar ama onların özünde düşmanlık vardır. Menfaatleri uğruna bir başkasının zarar görmesi ve üzülmesi onlar için bir şey ifade etmez.

Yaşadığımız dünya hayatında ikiyüzlü insanlar gün geçtikçe çoğalır hale geldi. Hal böyle olunca da kimin doğru bir insan, kimin yanlış bir insan olduğunu ayırt etmek çok güçleşti. Bize gerçekten iyi niyetle yaklaşan insanlara bile artık şüphe ile bakar hale geldik. Yani güven duygularımız da hissedilir oranda bir azalma olduğu gerçeğini inkâr etmemiz mümkün değildir. Birbirine karşı dost gibi görünen iki insan bile kandırmayı düşündükleri başka bir insana yaklaşırken diğer bir taraftan da birbirlerini nasıl kandırırlar onun hesabını yapar oldu. Durum böyle olunca da her insan sadece kendini dürüst etrafındaki diğer insanları da sahtekâr olarak görmeye başladı. Sadece bir insanın dürüst olmasının bir önemi yoktur. Önemli olan toplumun dürüst olmasıdır. Onun içinde her insan kendine yakışanı yaparak dürüst ve güvenilir olduğu takdirde zaten yaşadığımız dünya dürüst ve güvenilir olmaya mahkûm olacaktır.

Kenan AKBAŞ / 07.11.2016  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.