Recent Comments

Bozkır’ın sorunları ve Bozkır’ın geleceği masaya yatırıldı.


​Bozkırlı Milletvekili, Sanayici, İşadamları, vakıf ve dernek başkanları, siyasiler ve gurbetçi Bozkırlılar, İstanbul'da bir araya gelerek istişare toplantısı yaptılar.

Bozkırlılar Derneği ve Bozkırlılar Vakfının düzenlemiş olduğu İstişare toplantısına Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer'in yanı sıra çok sayıda işadamları, siyasiler, bürokratlar ve Bozkırlı katıldı.

         Bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği İstişare toplantısının açış konuşmasını yapan Bozkırlılar Derneği Başkanı Av. Mustafa Göksu, istişare toplantısının amacının seçenlerle seçilenlerin bir araya geldiği, Bozkır'ın sorunlarının masaya yatırıldığı ve Bozkır'ın geleceğinin istişare edildiği fikir alışverişinin yapıldığı bir istişare müessesesinin olduğunu söyledi.

         İstanbullu işadamı ve Bağyurdu Hizmet Vakfı Başkanı Bozkırlı Kemal Çelik, 6-9 nisan arasında Konya'da yapılacak olan çevre ve şehircilik fuarına dikkat çekerek, ""fuarlar bir şehrin kalkınmasında en önemli etkenlerden birisidir. Bozkır'ın yurt genelinde hemen hemen tüm fuarlarda yerini almasını istiyoruz. Bozkır'ın tanıtılması ve üreten bir şehir konumuna yükselmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

         Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Bozkırlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu, Bozkırlıların her zaman ülkemize ve milletimize çok yararlı işler yaptığını ve yapamaya devam edeceklerini belirterek, Bozkır'ın, Ahırlı'nın, Yalıhüyük'ün gönülde ve kalpte bir olduğunu söyledi.

Bozkır'a yatırım yapacaklara belediye desteği

         Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır'da gerçekleştirdikleri hizmetlere dikkat çekerek, Bozkır'a 2,5 yıl gibi kısa sürede 41 milyon TL'lik yatırımın kazandırıldığını söyledi. Başkan Gün konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "Milletvekillerimizle, İşadamlarımızla, vakıf ve derneklerimizle hemşehrilerimizle birlikte et ile tırnak gibiyiz. Bir ıslık çalımı kadar birbirimize yakınız. Bu sebeple Bozkırlı tüm işadamlarımızı Bozkır'da yatırım yapmaya davet ediyorum. Bozkır'da yapılacak yatırım için Bozkır Belediyesi olarak üzerimize ne görev düşüyorsa hazırız. Yatırım yapacak işadamlarımıza arsa teminini sağlayıp, altyapı ve üstyapıyı Bozkır Belediyesi olarak karşılayacağız" diye konuştu.

         Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, burada gerçekleştirilen istişare toplantısında Bozkırlıların birliğine ve bütünlüğüne dikkat çekerek, bu istişare toplantısının Konya'da örnek teşkil etmesini temenni ettiğini belirtti. Abdullah Başçı konuşmasının devamında 14 yılda kendi ayakları üzerinde durmaya başlayan Türkiye'nin büyümesini çekemeyen malum güçlerin, ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlarını bozacaklarını belirterek konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "dünyada bu kadar çok terör örgütünün saldırdığı bir ülke yok. FETÖ'nün de, PKK'nın da, DAEŞ'in de beslendiği yer ABD'dir. Yıllarca FETÖ hepimizi aldattı, kandırdı. Bunun da arkasından ABD çıktı. Saldırıyorlar çünkü Osmanlının torunları ayağa kaklı. İşte bunu engelleyemeyenler bu sefer para üzerinde kirli oyunlarını oynuyorlar. Sebep şu ki iki partimiz, milletimizin selameti üzerine bir araya geldi işbirliği yapmaya başlıyor. İnşallah bu oyunları da tutmayacak" dedi.

         Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "bizleri burada birleştiren ortak değerin Bozkır olduğunun altını çizerek "ülkesini sevmek, onun için çırpınmak, üretmek, çalışmak bizi biz yapan özelliklerimizdir. İyi ki biriz, iyiki birlikteyiz" dedi.

         Ülkemizi ve milletimizi hedeflerimizden saptırmaya çalışan terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyleyen Altunyaldız, "Bin yıllık tarihimize sahip çıktık bu günlere kadar taşıdık. Ülkemizi, milletimizi daha ileriye taşıyarak, dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokacağımız hedeflerimizden bizleri saptırmak için kirli oyunlar oynuyorlar. Son oyunları para üzerinden yaptıkları dalgalanmalarla ülkemizi kriz içerisine sokmak istiyorlar. İnşallah milletimizin sağduyusuyla beraber bu ekonomik dalgalanma çok sürmeden önümüzdeki günlerde bitecek. Daha önce olduğu gibi bu günde her zamankinden fazla bir şekilde Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin arkasında durmaya devam etmeliyiz" diye konuştu.

         Toplantının ardından Bozkır Belediye başkanı İbrahim Gün, Bozkırda gerçekleştirilen 41 milyonluk yatırımların her birini tek tek anlattı. Ardından Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Abdullah Başçı'ya, Bozkırlılar Derneği Başkanına ve Vakfı Başkanına, İş adamları Kemal Çelik ve Mustafa Yaren'e plaket verdi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.