Recent Comments

Bozkır Balı Projesi Protokolü İmzalandı.

Bozkır Balı Projesi Protokolü İmzalandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih ÖNCÜ yaptığı açıklamada;

''KOP İdaresi Başkanlığının Tarımsal Eğitim ve Yayım Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün başvuru sahibi olduğu projemizin protokolü imzalandı. Bozkır Balı adlı proje ile 12 ay boyunca Bozkırda belirlenen mahallelerdeki üreticilerimize arı yetiştiriciliği ilgili eğitim ve yayım faaliyetleri yürütülecektir. Konusunda uzman bir eğitimci ile teorik eğitimler gerçekleştirilecek ardından demonstrasyonlar kurularak üreticilerin kendilerini arıcılık konusunda yetiştirmelerine katkı sağlanacaktır. İlçemizde arı ürünleri üretiminin daha bilinçli yapılması ve üretimin artmasına katkı sağlayacak olan projemizin açılış toplantısı yapılarak bölge halkına tanıtılacaktır.

Ayrıca İlçe müdürlüğümüzün daha önce KOP TEYAP Mali Destek Programından Bozkırda Hayat Kaynağını Bilinçli Kullanıyoruz adlı projenin faaliyetleri 2017 yılında da devam edecektir.  Üreticilerle birlikte teorik eğitimlerinin gerçekleştirildiği bu projemizde tarla günleri, teknik geziler gerçekleştirilecektir.  İlkbahar döneminde 10 ayrı üreticimize 10 dekarlık alanda damlama sulama sistemleri kurulacaktır. İlçe genelinde katılımın sağlanacağı bir toplantı ile projemiz tamamlanacaktır.

 

KOP TEYAP tarafından desteklenen bu iki projenin üreticilerimizin kalkınmasına katkı sağlaması ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.'' dedi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.