Recent Comments

Bozkır Kültür Müzesi bahar aylarıyla birlikte açılıyor.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde 1870 yılında Bozkır'ın ilk belediye binası olan binanın Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu sonrası bahar aylarında hizmet vermeye başlayacaktır.

1870 yılında ilçe olan Bozkır'ın ilk belediye binasının restorasyonunun tamamlanmasının ardından, yapının ardından alt katı Bozkır Belediyesi tarafından Bozkır Kültür Müzesi olarak düzenleniyor. Bozkır'ın geçmişten günümüze tarihi eşyaların sergileneceği Bozkır Kültür Müzesine ilçe sakinleri tarafından tarihi eşyalar Bozkır Belediyesine teslim edilmeye devam ediyor. Şu ana kadar kültür müzesi için toplanan eşyaların içerisinde eski fotoğraflar, tabaklar, çömlekler, testiler, kıyafetler gibi birçok eşya bulunmakta. Eşyalar Bozkır Belediyesine bahar aylarıyla birlikte teslim edilmeye devam edecek.

Bozkır'ın ilk belediye binası olması nedeniyle yapının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, oluşturacakları kültür müzesiyle Bozkır'ın tarihini burada yaşatmaya devam edeceklerini belirtti. Bozkır Belediyesine kültür müzesinde sergilenmesi için ilçe sakinleri tarafından büyük ilginin olduğunu da söyleyen Başkan Gün, sergilenecek tarihi eşyaların üzerinde eşya sahiplerinin isimlerinin yer alacağını ve tarihi eşyaların tesliminin bahar aylarına kadar devam edeceğini belirtti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.