Recent Comments

EVET Mİ? HAYIR MI?


​Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk tur görüşmeleri 10 Ocak'ta başlayan ve ikinci tur görüşmeleriyle birlikte 21 Ocak'ta sona eren 18 Maddelik anayasa değişiklik paketi Ak Parti ve MHP milletvekillerinin verdiği kabul oyları sonucunda Nisan ayının başlarında yapılacak bir referandumla millete sorulmak üzere karara bağlandı. Artık her seçimde olduğu gibi Nisan ayında yapılacak olan referandum seçiminde de son karar milletin olacaktır. Bakalım yeni anayasa değişiklik paketine milli irade Evet mi yoksa Hayır mı diyecek bunu zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz. Burada önemli olan şey, milletin vereceği karara saygı duymaktır. Siyasette en büyük güç milli iradedir. Siyasette milletin üstünde başka bir gücü tanımayanlar, bu güne kadar girdikleri seçimlerden nasıl başarıyla çıkmışlar ise, bu referandumdan da başarıyla çıkacaklardır. Türkiye'nin yeni bir sistemle yönetilmesinin önünü açacak olan yeni anayasa değişiklik paketinin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.

18 Maddelik Anayasa değişiklik paketine dair mecliste yapılan görüşmeler CHP ve HDP milletvekillerinin insanın sabrını zorlayan ve en sonunda da taşmasına neden olan olumsuz hareketleri sonucunda birçok kavgayı da beraberinde getirdi. Şayet bugünlerde yumruk yiyen, bacağı ısırılan, kolu kırılan, saçı başı yolunan birilerini ararsanız, fazla aramanıza gerek yok, meclise gidin ve farklı darp edilme olaylarına maruz kalan milletvekillerinde aradığınız şeylerin hepsini bulabilirsiniz. Gönül isterdi ki oylamalar sakin ve güler yüzlü bir ortamda yapılsın, ama maalesef öyle olmadı. Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Milletin meclisinde milletin gözüne baka baka yapılan kavgalar milletin vekillerine hiç yakışmadı. Hal bu ki güzel güzel konuşmak varken, her milletvekilinin hür iradesiyle oyunu kullanması varken, kavgaya ne gerek vardı ki? Neymiş efendim yeni anayasa Türkiye'yi kaosa sürüklermiş. Kutuplaşmaya neden olurmuş. Demokrasiye çok ağır bir darbe vurulurmuş. Vesaire vesaire….

Ortalığı karıştırmak için büyük bir mücadelenin içerisine girmiş olan Sayın milletvekilleri; artık bu içi boş olan sözleri millet yutmuyor. Millet sizin çok iyi bildiğinizi zannettiğiniz anayasayı hiç kusura bakmayın da sizin bildiğinizden daha fazla biliyor. Geçmişte başörtüsü serbest olursa laiklik elden gider diyerek bu ülkede binlerce insanın okuma hakkını elinden aldınız. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin insanlarını dininden uzaklaştırmak adına her haltı yediniz. Artık bu ucuz numaraların halk nazarında itibar görmediğini sizde çok iyi biliyorsunuz. Ama birilerinden aldığınız talimatı Nasrettin hocanın göle maya çalarak ya tutarsa dediği gibi sizde ya tutarsa diyerekten uygulamaya koymaktan da geri kalmıyorsunuz. Asıl Türkiye'yi içinden çıkılması mümkün olmayan bir yola sürüklemek isteyen sizlersiniz. Demokrasiyi savunduğunuzu iddia ediyorsunuz fakat demokrasilerde son kararda, son yetkide millette olduğu halde bunu bir türlü kabul edemiyorsunuz. Sonra adama sormazlar mı bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye?

Kavgadan yana olan milletvekillerine sormak isterim. Size milletin vekili olma yetkisini kim verdi? Diyeceksiniz ki millet verdi. O zaman size yetki verene gitmekten neden bu kadar çok korkuyorsunuz? Mutlaka referandum da yeni anayasa değişiklik paketine evet diyende olacak, hayır diyende olacak. Ama hangi taraf daha fazla olursa onun dediği olmayacak mı? Ama siz diyorsunuz ki referandumdan yüzde 98 evet te çıksa biz bunu kabul etmeyeceğiz diyorsunuz. O zaman millette size şunu derse, siz bizi temsil ediyorsunuz. Fakat bizim dediğimizin aksinde hareket ediyorsunuz. Millet olarak bizlerde sizi vekilimiz olarak kabul etmiyoruz derse, böyle bir durumda istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Bırakın artık birilerinin oyuncağı olmayı da özünüze dönün. Milletin verdiği karara itaat edin. Şunu unutmayın, sizi vezir edecek olanda bu millettir. Rezil edecek olan da yine bu millettir. Bu asil millet neyin iyi, neyin kötü olduğunu çok iyi bilecek kadar akıllıdır. Ne kadar akıllı olduğunu da 15 Temmuz gecesi gücünü ve aklını birleştirerek dünya âleme açıkça göstermiştir. Kenan AKBAŞ /23.01.2017
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Teşekkürler aynen öyle vekil olduklarını unutup asıl yerine ve aksine karar verenlerin son çırpınışları olacak inşaallah

    YanıtlaSil