Recent Comments

SEYDİŞEHİR ŞEHİTLERİNİ OKULLARDA YAŞATIYOR


​Acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, göz yaşıyla güzelliklerin ve çirkinliklerin yaşandığı bir yılı daha tamamlayarak yeni bir yıla daha girdik. 2016 Türkiye açısından maalesef iyi geçti diye bileceğimiz bir yıl olmadı.  2017 yılına girerken iyiliğin, güzelliğin, huzurun ve mutluluğun bol olduğu bir yıl temennisinde bulunurken, vatan hainleri bunu bile çok gördüler ve daha 2017'nin ilk saatlerinde bir eğlence mekanına yaptıkları silahlı saldırıda 39 vatandaşımızı acımasızca katlettiler. Terör acımasız ve çirkin yüzünü yine göstererek milletçe yüreğimizi bir kez daha yaktı. Bakalım bu işin sonu nereye varacak inanın çok merak ediyorum. Geçtiğimiz yıl güvenlik güçlerimiz tarafından doğu ve güney doğu bölgelerinde yapılan operasyonlarda şehir merkezleri ile köy ve kasabalarda PKK'ya çok ağır darbeler vuruldu. Doğuyu vatan hainlerinden temizlemek için verilen mücadele Allah'a şükürler olsun ki başarıyla sonuçlanarak binlerce terörist cehenneme gönderildi.

Operasyonlar esnasında düşman karşısında kahramanca savaşan askerlerimizin ve polislerimizin şehit olduğu yönünde gelen haberler millet olarak hepimizin yüreğini yaktı. Ama acımızı yüreğimize gömerek vatan hainleriyle mücadele etmeye devam ettik. Şüphesiz ki bu can bu bedende olduğu müddetçe de mücadele etmeye devam edeceğiz. PKK karşısında verilen apansız mücadele de farklı illere ve ilçelere giden şehitlerimiz arasında Seydişehir'inde yüreğini yakan bir şehidimiz vardı. Şehit Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar 2016 yılında Seydişehir'in ilk şehidi oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK ile girilen çatışmada Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar 10 Şubat 2016 tarihinde şehit oldu. Binlerce insan şehidimizin baba ocağı olan Bostandere mahallesinde kahraman şehidimiz için düzenlenen cenaze törenine katılarak Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar'a karşı olan son görevini layıkıyla yerine getirdi. Şehit Fatih Yaşar'ın acısıyla 2016 yılında yanan yüreklerimizdeki kor ateşi Seydişehir'e peş peşe gelen şehitlerimizin acısıyla maalesef bir daha hiç sönmedi.

Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yaptığı bombalı saldırıda komiser yardımcısı olarak göreve başladığı ilk günde hemşerimiz Muhsin Kiremitçi şehit oldu. Muhsin kardeşimizin şehit olmasından sonra aradan geçen 5 ayda Seydişehir 4 şehidini daha yüreğinde gömdü. Ortakaraören'li şehit Mustafa Tünel, Ketenli'li şehit Hüseyin Kavalbacak, Kesecik'li şehit Emre Horoz ve Taraşcı'lı şehit Okan Altıparmak vatan, bayrak ve ezan uğruna şahadet şerbetini içti. Seydişehir 2016 yılında vatan uğruna tam 6 şehidini ebediyete uğurladı. Ne yaparsak yapalım Türk milleti olarak şehitlerimizin hakkını ödememiz mümkün değildir. Bundan sonra bizlere düşen görev onların isimlerini yaşatmaktır. Bu noktada Seydişehir Kaymakamlığının ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün şehitlerimizin isimlerini okullarımıza vererek onları ölümsüzleştirmek adına yaptıkları çalışma gerçekten takdire şayan bir olaydır.

 Şehitlerimizin isimlerinin okullarda yaşatılması projesi kapsamında Şehit Fatih Yaşar'ın ismi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine, Şehit Muhsin Kiremitçi'nin ismi yeni Fen Lisesine, Şehit Mustafa Tünel'in ismi Ortakaraören Çok Programlı Anadolu Lisesine, Şehit Hüseyin Kavalbacak'ın ismi Ketenli İlkokuluna, şehit Emre Horoz'un ismi Kesecik Ortaokuluna, şehit Okan Altıparmak'ın ismi Taraşcı Ortaokuluna, Şehit Öğretmen Kemal Sert'in ismi de  Öğretmen Evine verildi. Hatta bu çalışma daha da genişletilerek geçmiş yıllarda şehit olan askerlerimizin, polislerimizin ve öğretmenlerimizin isimleri her ne kadar cadde ve sokaklarımızda yaşatılsa da bu şehitlerimizin isimleri okul olur, hastane olur veya başka bir devlet kurumu olur, bu şekilde yaşatılırsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle güzel bir projenin hayata geçmesini sağlayan Seydişehir'in eski Kaymakamı Sayın Regaip Ahmet Özyiğit'e, yapılan çalışmaya destek veren yeni Kaymakamımız Sayın Aydın Erdoğan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tahir Kibar'a ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim. Alınan karar şehit ailelerimizi gururlandıran bir durumdur. Vatan için can veren şehitlerimizin aileleri bu asil milletin başının tacıdır. Bir nebze de olsa onların yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bizlere.

Kenan AKBAŞ / 02.01.2017  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.