Recent Comments

Torosların üzümü değerini buluyor

Konya Şeker tarafından Bozkır ilçesi Sarıoğlan Mahallesi'nde açılan Meyve Suyu Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi, bölge çiftçinin yüzünü güldürdü. Bölgede üretilen üzüm ve elmayı toplayan tesis, çiftçinin para kazanmasını sağlıyor.

KONA ŞEKER'DEN DEV YATIRIM47 Milyon TL'lik yatırım bütçesiyle 106 bin metrekarelik açık ve 20 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen tesis Hadim'in Aladağ bölgesi Gaziler mahallesinde hasadı devam eden üzümlerin teslimi ile açılmıştı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu tesisin Konya ile Karaman'ın tüm kasaba, köy ve mahallerinde ki meyveciliğin gelişimine ve büyümesine katkı sağladığını söyledi. Konya ve ülke ekonomisine kazandırılan yatırımın heyecan ve mutluluk verici olduğunu belirten Hadimioğlu, "Bölge çiftçisini Konya Şeker güvencesi ile buluşturan ve üreticiye kol kanat geren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Başkanı, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'a teşekkür ediyorum."ifadalerini kullandı.



BÖLGENİN İHTİYACI VARDIBaşkan Ahmet Hadimioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim bölgemizde yıllarca konuşulan, yapılması gereken bir tesistir bu. Gerçek Aladağ pekmezi ya Torku'dan ya da üreticinin elinden alınacak. Piyasada satılan birçok pekmez sahte, gerçek Aladağ Pekmezi tüketmek isteyenler için doğru adres Torku'dur. Bu fabrika ile bölge insanının ürünleri değerlenmiştir ve iyi tarım uygulamalarını bu fabrika arttıracaktır."
Tesiste üretime başlanmasıyla birlikte 'Torku Sirke' ile 'Torku Taze Bahçem % 100 doğal üzüm ve elma suyu' adıyla tüketiciye sunulmak üzere raflardaki yerini de almaya başladı. Torku Doğrudan Satış Mağazaları başta olmak üzere, seçkin market ve geleneksek satış kanallarında Torku ürünlerine ulaşmak mümkün./M.Nuri Keklik Hâkimiyet
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.