Recent Comments

Altunyaldız: "Mart Ayında Hızlı Tren Seferleri Artıyor"


​TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, TCDD bünysindeki hızlı tren seferlerinin artacağının müjdesini verdi.

TCDD bünyesindeki hızlı tren sayısının 13'den 19'a çıkarılmasıyla Konya hareketli hızlı tren seferlerinin de artırılacağını belirten Altunyaldız, "Halihazırda 7 gidiş, 7 geliş olmak üzere günde toplam 14 sefer halinde yapılan Konya-Ankara Hızlı Tren seferleri 10 Mart 2017 tarihinde 10 gidiş, 10 gelişe çıkarılıyor" dedi.

Altunyaldız bugün itibariyle 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 olan Konya-İstanbul Hızlı Tren seferlerinin ise Mayıs ayı içerisinde 3 gidiş, 3 gelişe çıkarılacağını, sefer sayısının toplamda 6'ya ulaşacağını ifade etti. Hızlı trenlerde doluluk oranının yüzde 87'ye ulaştığını vurgulayan Altunyaldız, "Hemşehrilerimizin daha konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri, sevdiklerine kavuşmaları ve işlerini aksatmamaları için atandaşlarımızın zamanlarının kıymetini bilerek var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Artırılan sefer sayılarının Konya'nın turizm ve ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirten Altunyaldız, iş dünyası ve üretimin kalbi İstanbul ve yönetim merkezi Ankara ile Konya iş dünyasının bağlantılarının da artıracağına dikkat çekti. Konya'nın yakın gelecekte Türkiye'nin demiryolları kavşak noktası haline geleceğini söyleyen Altunyaldız, bu konudaki katkıları nedeniyle Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Devlet Demiryolları idaresine teşekkür etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.