Recent Comments

MUHALEFET KUTUPLAŞMA DİYEREK NEYİN PEŞİNDE


Son zamanların en çok kullanılan  "KUTUPLAŞA" kelimesi benimde merakımı cezbetti bu kelime neyin nesi imiş diye şöyle bir araştırdım. Türk Dil Tarih Kurumu sözlüğünde bulunmayıp sayfa güncel sözlüklere yönlendirmektedir. Orada da "Kutuplaşmak"  Bir toplulukta düşünce, görüş, sosyal ve siyasal konum ve tavır olarak iki karşıt grupta yoğunlaşmak. Olarak açıklanmaktadır. Yani her nekadar yerli  bir kelime olmasa da günümüz siyasetçilerinin özelliklede Sn. Muhalefet temsilcilerinin anlatmaya çalıştıkları gibi, ne öcü  ne de korkulacak bir  kelime olduğu kanaatinde değilim. Zira bir toplumda çeşitli görüşlerin olmasında daha normal ne olabilir ki.
Bir toplumda herkesin tek lideri sevmesi, herkesin aynı renkte giyinmesi, herkesin aynı siyasi düşüncede olması vs. gibi, gibi, uzatmak mümkündür emin olun ki böyle bir hayat yaşanılmaz, çekilmez olurdu. Şimdi gelelim bu kelime oyunu ile ne yapılmak istenilmektedir. Mesela yılbaşından evvel Diyanet bir hutbe yayınladı ve Müslümanları uyardı. Malum çevreler boşmu duracak hemen başladılar Diyanet kutuplaşmayı körüklüyor, hayır neden körüklesin Diyanetin hutbesi Müslümanlara sen Müslüman değilsen niye alınıyorsun ki kaldı ki gayrimüslümlerden Müslüman olduğunu iddia edenler kadar bir tepki yoktu. Daha yakın tarihte din görevlileri sala okudu diye tartaklanacak, peygamberine haşa hakaretler edilecek, ezanına dil uzatılacak buna karşılık bir din görevlisi Müslüman bir gazeteci Müslümanları uyaracak haberder edecek o zaman bu malum çevrelerce yaygara kopartılacak milleti "KUTUPLAŞTIRDILAR" diye.
Amaç Ak Parti özelinde Müslümanları kavgacı, uzlaşmaz, dışlayıcı olarak göstermeye çalışarak milleti iç kavgaya sevk edecek ve bu kargaşada yapacaklarını yapma imkanı bulacaklar.
Buna karşılık, bu belli çevreler millete bidon kafalı diyecek, çobanın oyu ile bizim oyumuz aynı  olamaz diyecek, sn. Anamuhalefetin temsilcileri Ak Partiye oy verenleri kasdederek oylar sayısına göre değil ağırlığına göre değerlendirlir diyerek milletin vekillerine kanun yapamaz diyecek, Müslüman Türk milletinin kutsal ve değerleri ile alay edercesine abuk subuk karşılaştırmalar yaparken  "KUTUPLAŞTIRILMIŞ" olmuyor. Müslüman kadınların giyimiyle öcü, kara çarşaf gibi kendince alaycı hatta baskıcı uygulamarı le "KUTUPLAŞTIRMIŞ" olmuyor. Müslüman erkeklerin sakalı ile keçi sakalı diyecek,  bir yurtta densiz birinin yapmış olduğu bir rezilliği bütün milletimiz şiddetle kınar ve lanetlerken, sn. bakanın şahsında bütün Müslümanlara ağıza alınmayacak şekilde hakaret edecek,  o rezil açıklamayı yaparken yaptığı bu rezilliği pekiştirerek tekrarlarken ""KUTUPAŞTIRMIŞ " Olmuyor. Ancak Sn. Cumhurbaşkanımız Sevri, Lozanı milletine anlatınca, bu aziz millete karşı 367 ucubesini icat edenlere gerekli cevabı verdi diye, Fetö gibi alçak birinin ipliğini pazara çıkardı diye  buna "KUTUPLAŞMA" diyeceksin öyle mi? "KUTUPLAŞMA" ise "KUTUPLAŞMA" Nasıl anlarsanız anlayın bu millet ve temsilcileri ne söylediğini gayet iyi bilmektedir.
         Artık kaçamak yok, eskiden olduğu gibi saklama imkanınız kalmadı aziz Müslüman Türk Milleti herşeyin farkındadır. Bu sebepledir ki, Gerçek bir devlet adamı olan Sn. Bahçelin de dediği gibi, Devlet için "EVET" Cumhuriye için "EVET" Türkün kıyamete kadar kimseye boyun eğmeden yaşaması için "EVET" Geleceğimizin ipotekten kurtulması için "EVET"
                                                                                                       09.02.2017


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Çok çapsız bir yazı.Diyaneti devletin değil partinin kurumu zanneden bir yazar. Evet demek için yazı yazmam gerek düşüncesi ile yazılmış.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum.rahatsiz olanlar elbette saldiracak.İt ürüyor diye kervan durmayacak.Kisacasi it ürür kervan yürür.

    YanıtlaSil