Recent Comments

SEDEP, İKİNCİ YARIYILDA BALKANLAR ve KKTC’DE EĞİTİME DEĞER KATACAK


​Türkiye'nin en değerli eğitim projesi SEDEP, beşinci yılında gerçekleştirdiği faaliyet ve sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor. Öğrencilerin sorumluluk bilincini arttırırken bilgi ve becerilerinin de gelişmesini amaçlayan proje, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile bir iyilik hareketine dönüştü.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısında "Saygı, Sorumluluk, Hoşgörü, Doğruluk" değerleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle proje, öğrencilere temel insani değerlerin kazandırılmasında katkı sağladı. Eğitim-Öğretimin ikinci yarıyılının başlamasıyla birlikte değerlerin öğrencilere aktarılması için start veren Selçuklu Değerler Eğitim Projesi, "Temizlik, Cömertlik, Sabır" değerleri ile 2016-2017 yılını tamamlayacak.

İlk yarıyılda gerçekleştirilen "15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz", "Yeşeren Kalem",  "Yalnız Değilsiniz" , "Değerler Objektifimde", "Öğrenci, Öğretmen, Veli Seminerleri" etkinlikleri ile dayanışma, kardeşlik, temel insani değerler, çevreye saygı gibi birçok alanda farkındalık oluşturan SEDEP, ilk uygulamaya başlandığı günden itibaren misyonunu geliştirerek devam ettiriyor.

"Ailemle Mutluyum", "Mektubun Var", "Çatkapı Tiyatro", "Ertuğrul, Osman, Mevlana Tiyatro gösterisi" gibi etkinliklerle de öğrenciler değerlerini öğrenirken hem arkadaşları hem de aileleriyle unutamayacakları vakitler geçirdiler. İkinci yarıyılda da "Temizlik Bizden Sorulur, Değerli Maketim, Boya Paylaş, Ayet ve Hadislerle Değerlerimiz, Değerler Münazarası, Değerlerimi Çiziyorum, Değerlerimiz İçin Buradayız, Geleceğimizi Biliyorlar, Geçmişimi Tanıyorum" gibi etkinliklerle değerlerde farkındalık oluşturulmasına ve değer sahibi nesiller yetişmesine katkı sağlanacak.

SEDEP İyilik Hareketi
Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu dönemde Suriye'de savaş mağduru olan Cerablus ve çevresindeki Türkmenlere yönelik yardım kampanyası devam ediyor. Öğrencilerin velileri ile birlikte toplayacağı yaklaşık 250 ton gıda bu bölgeye gönderilecek.



SEDEP Yayınları MEB-EBA Sisteminde
Özellikle, İlkokul öğrencilerine yönelik her ay süreli olarak dağıtılan özgün yayınlar, tüm Türkiye'de öğrencilerin yararlanabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA sistemine yüklendi.


Türkiye Değerlerini SEDEP'le Anlatıyor
Uygulamaya başlandığı 2012 yılından bu yana ülke çapında olumlu tepkiler alan ve birçok projeye model olan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) beşinci yılında uluslar arası bir boyuta taşınıyor. Başbakanlık Tanıtma Fonunun 2 milyon TL'lik desteği ile "Türkiye Değerlerini SEDEP'le Anlatıyor" başlığı ile 6 Balkan ülkesinde ve KKTC'de SEDEP'in uygulaması yapılacak. Özellikle KKTC'de seçilen iki okulda SEDEP aynı şekilde uygulanacak. Böylece Balkanlar ve KKTC'de ki kardeşlerimize de değerlerimiz anlatılacak. "Türkiye Değerlerini SEDEP'le Anlatıyor" projesi Nisan-Mayıs aylarında start verecek.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.