Recent Comments

Bozkır Barajı bitiyor


​DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bozkır Barajı'nda inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine ulaştı. 273 bin dekar araziyi suyla buluşturacak olan barajın 30 bin kişiye istihdam imkanı sağlaması bekleniyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Konya'da inşa edilen Bozkır Barajı İnşaatı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 95 seviyesine ulaşan Bozkır Barajı tamamlandığında 273 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.

273BİN DEKAR ARAZİYE SU
Konya Çumra Ovası 3. Merhale Projesi kapsamında yer alan Bozkır Barajı temelden 116 metre yüksekliğinde ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa ediliyor. Toplam 361 milyon metreküp depolama hacmine sahip bulunan baraj sulama ve enerji maksatlı olarak tesis edilecek. Yıl içerisinde hizmete alınacak baraj ile hem 273 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak hem de yılda 35.2 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek. Ayrıca proje kapsamında 168,50 milyon metreküp suyun Bağbaşı Barajı'na aktarılması planlanıyor.

KONYA OVASI İÇİN ÖNEMLİ BİR  BARAJ
Bozkır Barajı'nın Konya Ovası için önemli su kaynaklarından biri olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Suyu toprakla buluşturduğumuzda dekar başına önemli bir gelir artış olacak. Bu da milli ekonomiye 106 milyon TL katkı sağlayacak. Böylece bölgedeki ekonomik geliri artırarak hem kente göçü önleyeceğiz hem de sanayi için su temin edeceğiz. Ayrıca 30 bin kişiye de istihdam imkanı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Bozkır Barajı bitiyor Mürsel ÇETİN
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.