Recent Comments

Bozkır’da “Ailemle Okuyorum” projesi hayata geçiyor.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Vali Kemal Katıtaş ilkokulu ve KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığını ve Kültürünün Arttırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması (OKASS) Mali Destek Programı Kapsamında ortaklaşa yürütülen "Ailemle Okuyorum" projesi hayata geçirildi.



İlçede veli ve öğretmenlerin okuma alışkanlığı kazanması için Bozkır Vali Kemal Katıtaş ilkokulu ve KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığını ve Kültürünün Arttırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması (OKASS) Mali Destek Programı Kapsamında ortaklaşa yürütülen "Ailemle Okuyorum" projesi kapsamında 2.3. ve 4. Sınıf öğrencilerine temin edilecek olan kitaplardan velilerinde dahil olduğu bir 25 soruluk bir sınav yapılacak. Yapılan sınavlar sonucunda ilk 5'e giren veliler aile kitap seti, dizüstü bilgisayar ve bisiklet ile ödüllendirilecek ve ilk 5 e giren öğrencilerimize tablet , bisiklet ve 100 temel eserden seçilerek oluşturulan kitap seti ile ödüllendirilecek.

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bozkır Vali Kemal Katıtaş ilkokulu okul müdürü Mücahit Koçman yaptığı açıklamada "İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır.

İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır.

Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. İlk emri ''OKU'' olan dinin mensupları olarak diğer insanlardan daha çok okumaya önem vermeliyiz.

Okulumuz KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığını ve Kültürünün Arttırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması (OKASS) Mali Destek Programı Kapsamında AİLEMLE OKUYORUM isimli proje ile başvuru yapmış ve hazırlamış olduğumuz proje 678 proje arasından seçilerek 22500 TL'lik hibe desteği ile kabul edilmiştir.

Bu proje ile değerli velilerimizi ve göz bebeğimiz öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını amaçladık. Anne babaların okuması için seçtiğimiz anne baba – çocuk iletişimine büyük yarar sağlayacağını düşündüğümüz ''gerçekten beni duyuyor musun?'' kitabı ile çocuklarınızla daha sağlam iletişim kurmanızı hedefledik.

Projenin ilçemizin eğitim başarısının artması için önemli bir fonksiyonunun olacağına ve velilerim ve öğrencilerimin bu projeyi sahipleneceğine inancım tamdır" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.