Recent Comments

Bozkır'da Konferansa beklenen katılım olmadı


​Bozkır Kaymakamlığı, Bozkır Belediyesi ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programla Bozkır'da araştırmacı, yazar Ali Erkan Kavaklı, 15 Temmuz Diriliş Destanı isimli konferans verdi.

Geçtiğimiz hafta Salı günü gündüz saatlerinde lise öğrencilerine "Başarıyı yakalamanın yolları" konulu konferans veren Ali Erkan Kavaklı, akşam saatlerinde ise ilçe sakinlerine Belediye Düğün Salonunda "15 Temmuz Diriliş Destanı" isimli konferans verdi.

Kavaklı, 15 Temmuz Diriliş Destanı kitabını 15 Temmuz akşamı yazdığını söyleyerek, "15 Temmuz akşamı bir başka akşamdı. 15 Temmuz akşamından itibaren demokrasi nöbetleri boyunca meydanlarda olarak, her meydanda yaşanan olayları yaşayarak bu kitabı ele aldım. Çünkü 15 Temmuz akşamı bir başka akşamdı. Bir milletin yeniden dirilişinin habercisiydi. O akşam tankların karşısında omuz omuza durarak, o anları birebir yaşayarak kafamda o kitabı yazmıştım. Bugün de bu kitabı öğrencilerimize hediye ediyorum. 15 Temmuz Diriliş Destanımız kutlu olsun" diye konuştu.

15 Temmuz'un Türk milletinin tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu destanı yazanların hiçbir zaman unutulmayacağını konferansta söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, 15 Temmuzun ülkemiz için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile ilgili bir anısına yer veren Başkan Gün, "bir futbol maçında oyuncuların "o sizi bir kurşunla öldürdü, ama siz onu otuz kurşunla ölümsüzleştirdiniz" pankartıyla çıkmasıyla birlikte çok duygulandım. Bu olay üzerine yapımına başladığımız yürüyüş yoluna şehidimizin ismini verdik" dedi.

Başkan Gün sözlerini şu şeklide sürdürdü, "15 Temmuz destanını ne kadar anlatsak azdır. 15 Temmuzda millet galip geldi, demokrasi galip geldi. Bundan sonraki süreçte bizlere düşen görev çok daha fazla çalışmak, çok daha fazla üretmektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hem ekonomi anlamında hem de istihdam anlamında seferberlik çağrısı yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik çağrısına tüm hemşehrilerimizin sahip çıkacağını biliyoruz. Biz de bu seferberliğe elimizden geldiği kadar destek vermeye gayret göstereceğiz. Bu vesileyle 15 Temmuz millet olma bilincimiz, kutlu dirilişimiz daim olsun" diye konuştu.

Program sonunda Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ali Erkan Kavaklı'ya Bozkır sancağı ve Bozkır'ın kültürel değerlerinin işlendiği tabak hediye etti.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.