Recent Comments

EVET – HAYIR !


​Değerli Hemşehrilerim,

Ülkemiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile büyük sıkıntılar yaşadı.

Etkileri de devam etmektedir.

İktidar, özellikle yasama, yürütme ve yargıda işleri seri ve çabuk yapabilmek amacıyla sistem değişikliğine gitmek amacıyla 18 maddelik bir anayasa teklifini T.B.M.M. ne getirdi. TBMM de halk oylamasına gidecek şekilde onayladı.

Gönül isterdi ki; başta sivil toplum kuruluşları (STK) ve üniversiteleri de içine alan geniş bir kamuoyu tarafından enine boyuna madde madde irdelenip tartışıldıktan sonra milletin büyük çoğunluğunun kabul edeceği, uzun yıllar değişmeyecek komple bir anaya yapabilseydik; daha güzel olurdu. Böylece de 12 Eylül anayasasından da kurtulmuş olurduk.

Anayasa oylamasına giderken Tv. Haberleri ve sanal medyadan anlayabildiğim kadarıyla halkta,

evet-hayır gerginliği artmaktadır. Milletin, 16 Nisan 2017 Pazar günkü halk oylamasına huzur ve güven içinde gidebilmesi için başta akli selim siyasilerimize büyük sorumluluk ve görev düşmektedir.

Vatan ortak paydasında, milletimizin eşit ve özgür bireyleri olarak "evet" desek de, "hayır" desek de sonuç itibariyle demokratik bir hakkın ve görevin kullanılması olacaktır.

İnsanlarımız, bu coğrafyada kendisi gibi olmayanla ve kendisi gibi düşünmeyenle birlikte yaşama kültürünü mutlaka ama mutlaka öğrenmelidir.

Hemşehrilerimin, anayasa değişikliği halk oylamasına gidilirken; milletimizin birlik ve beraberliğine  sıkıntı  getirecek, bozacak  söylem ve davranışlardan kaçınmalarını hasletle rica diyorum.

Bir vatansever olarak; duygu ve düşüncelerimi hemşehrilerimle paylaşmak istedim.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

Hazırlayan: Hüseyin Çetin-SorkunDer Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.