Recent Comments

NEDEN OLMASIN (3)


​Takip edenler bilirler, iki haftadır ilçemizin göç sorununa çözüm önerileri getiriyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinde göçün nasıl durdurulduğunu anlatıp, kendi ilçemizde neden olmasın diye soruyoruz. Bizim önerlerimiz tabii aklımızın erdiği kadar oluyor, okuduklarımızı, gezip gördüklerimizi aktarıyoruz. Amacımız kimseye akıl vermek değil elbette, sadece bilgi paylaşımı ve umudumuzu kaybetmeyişimizin göstergesi yazdıklarımız… Belki birilerinin dikkatini çeker ilgilenir ve bir ışık doğar ve bir adım atılır umudu…  Yazılarımızı okuyup "hayal bunlar" diyenler çıkacaktır elbette ama okuyup bizim gibi "neden olmasın" diyenlerde olacaktır. Ve oluyor da…

"Neden olmasın" diyenlerden birisi de yeni Kaymakamımızmış meğer… Geçtiğimiz hafta ziyaretimize gelerek bizi onurlandırdılar sağ olsunlar. Kendisine hoş geldiniz ziyaretine gittiğimiz de nezaketi ve enerjik yapısıyla dikkatimizi çekmişti zaten, iş yerimize ziyaretinde de halkın adamı olduğunu gösterdi. Protokol saplantısı olmayan, mütevazi ve her fikre açık, ülkesine insanına hizmet etmeye çalışan ve halkın içinde halktan biri olduğunu davranışlarıyla belli eden bir kaymakamımız var. Sohbetimizin konusu elbette Bozkır'dı ve neler yapabilirizi konuştuk. İki haftadır ağırlık verdiğim  kooperatifleşme konusunda kendisinin de ne kadar istekli olduğunu ve bu konuda neler yapılabileceğini konuştuk. Daha önce neden adım atılmadığını da konuştuk. Özellikle ülkemizin her köşesine satılan ve beğenilen tahinimizin bile ferdi çabalarla üretilip satılmasına ve hâlâ bu konuda bir kooperatif kurulamamasına ne kadar şaşırdığını ve o güzelim elmalarımızın pazarlanamayışına, soğuk hava depomuzun bile olmayışına şaşırdığını anlattı, biz de neden şimdiye kadar başarılamadığını anlattık.
Belki de zirveye çıkmak için dibe vurmamız gerekiyor ve biz Bozkır artık dibe vurmak üzereyiz. Nüfusumuz her geçen gün daha da çok eriyor ve biz sadece bakıyoruz. Giden kaymakamımız kadar yeni kaymakamımız da bizim için bulunmaz bir fırsattır. Ziraat Odası Başkanımızda bu konularda çalışmaya istekli bir abimiz ve biz Bozkır Postası olarak desteğe her zaman hazırız. Yani uzun lafın kısası elimiz de un var şeker var, geriye helva yapmak kalıyor. Biliyorum ki bizler ilk adımı atmaya hep korkuyoruz ve başkalarının ilk adımı atmasını bekliyoruz. Bu ilk adımı bize attıracak ve bizi birleştirecek olan dört ana nokta var,birincisi Ziraat Odası, ikincisi Belediye Başkanı,üçüncüsü Kaymakam, dördüncüsü de muhtarlardır… Ziraat Odası ve Kaymakamımızın bu konudaki kararlılığını görüyoruz, Belediye Başkanımızda bu konuda adım atmaya hazır biliyoruz, o zaman geriye muhtarları bilinçlendirmek kalıyor. Sonrası gayretle ve birlikte el ele çalışma ile olacak..

Yeniden hatırlatalım, biz Bozkır Postası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, Kaymakamımızın enerjisi ve desteği de ortadayken bir adım atsak,bir kez denesek ne kaybederiz ki ... Elma,bal,mantar,tahin birisinden başlasak kooperatifleşmeye, eminim gerisi gelecektir… O zaman bir kez daha "neden olmasın" diyelim mi?

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Güzel bir yazı kaleme almışsınız. İnşallah adresine teslim olur

    YanıtlaSil