Recent Comments

Altunyalız, Güçlü ‘EVET’e teşekkür etti


Konya'dan çıkan yüzde 72.88'lik güçlü 'evet'i değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Bozkırlı Ziya Altunyaldız seçmene teşekkür etti. Altunyaldız "Konya bu davayı hep kucaklamış, desteklemiş ve emek vermiştir" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız 16 Nisan'da referandum sonuçlarını değerlendirdi. Konya'dan çıkan güçlü evet için seçmene teşekkür eden Altunyaldız "Konya hep bu davanın taşıyıcısı olmuştur. Konya bu davayla ilgili hiç tereddüt etmemiş, hep kucaklamış, desteklemiş, emek vermiş, üretmiş, taşımıştır. Bunu da hep gurur ve onur saymıştır. Çünkü bunu ülke meselesi bilmiştir" dedi.

"Konya tarihi misyonu olan bir memleket, bir Selçuklu Başkenti ve medeniyet şehri, kültür, ekonomi şehri" diyen Altunyaldız "Dolayısıyla bütün bu boyutlara baktığımızda Anadolu'nun mayası onun inanmışlığı, onun fedakarlığı, hesapsızlığı çok önemli. AK Parti iktidarları da Konya'yı bu anlamda mağdur etmedi. Konya büyük hizmetler aldı. Bu hizmetler artarak devam edecek. Çünkü Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Şu anda yürüyen projeler var. Eminim yeni projeler gelecek. Bütün bunları da zaten biz Konya milletvekilleri olarak yakinen takip ediyoruz" diye konuştu. Dünyanın dört bir tarafından sorunlar olduğunu, bu nedenle Türkiye'nin de güçlü olması gerektiğini belirten Altunyaldız şöyle konuştu: "Türkiye'nin yönetim sisteminin değiştirilmesindeki zamanlama çok önemli. Türkiye'nin tüm kesimleriyle kucaklaşması ve hep birlikte yürümeyi becerecek sisteme, istikrarlı yönetime ve kesintisiz kalkınmaya, hızlı üretim ve sonuç odaklı çalışabilecek bir yönetim kapasitesini oluşturmaya ihtiyacı var. Daha da önemlisi kesintisiz çözüm üretecek bir demokrasiye ihtiyacı vardır. Kurumları ve kuruluşları durumdan vazife çıkaran değil herkesin anayasa sınırları içerisinde, özellikle bürokratik ve askeri yargı vesayetinin sorgulanmasına dönük, özellikle seçilmişlerin üzerindeki nüfuz ve vesayet anlayışını yok edecek, millet ve devlet arasında bir ara yüz oluşturan bütün anlayışları yok edecek bir düzene geçmesine ihtiyaç vardır."

Halk oylamasının olgun, demokratik, herkese ders verecek nitelikte gerçekleştiğini vurgulayan Altunyaldız "Sonuç yüzde 51.4 ve yüzde 48.6. Demokrasilerde yüzde 50'nin üzerindeki oranlar tamamen doğru oranlardır. Tartışmak söz konusu değildir. Bu milletin iradesine saygısızlıktır. . Evet veren de hayır veren de bizim için en olgun, en saygın vatandaştır" dedi.

Yeni sistemin dinamik bir yönetim anlayışı getireceğini savunan Altunyaldız, "Bu sistem yönetim kapasitesini büyütüyor. Keesintileri ve koalisyonları yok ediyor. Türkiye bir taraftan demokratik derinliği, kişisel hakları teminat altına alırken diğer taraftan ekonomik olarak büyümelidir. Çünkü Türkiye dinamik bir toplumdur. Bu toplumun işe, aşa, gelişmeye ihtiyacı var. Ötesinde bu toplumun hedefleri var. Bölgede istikrarın teminatı bir ülke ama küresel anlamda da dünya düzeneğinde de fonksiyonları var. Bu aşamada Türkiye Cumhuriyeti güçlü olmak zorunda" görüşünü dile getirdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.