Recent Comments

İstanbul'da Dereliler Bahar Şenliği Yağmur Çamur Demeden Coşkuyla Yapıldı

Zeytinburnu'nun hatta İstanbul'un en etkin derneklerinden biri olan Konya Bozkır Dere Kasabası Derneği yağmura rağmen 25. Geleneksel İstanbul Piknik buluşmasını yaptı. Dereliler yağmur çamur demeden piknikte izdihama neden oldu.



Yaptığı organizasyonlarla ve geniş katılımlarla adından sıkça söz ettiren İstanbul Dereliler Derneği yine görkemli bir organizasyona imzasını attı. Başkan Ahmet Ilgaz ve Yönetim kurulu Üyeleri sosyal dernekçilik " adına güzelliklere imza atmaya devam ediyor. 2017 Yılında kış aylarında geleneksel kahvaltılı istişare toplantıları, Abdullah Güzeldülger konferansının ardından etkinlilere ve bahar şenliğiyle devam edildi.

Dereliler yağmurlu bir İstanbul sabahında Anadolu ve Avrupa Yakasından toplam 17 farklı noktadan özel ve toplu taşıma araçlarıyla Fatih Çeşmesi Tabiat Parkına akın ettiler. Ağaçlara ipler bağlandı, çadır, naylonlar açıldı. Hemen bir köşede ataşlar yakıldı. Mübarek " Dikilitaş" Yaylası havasına büründü. Bir taraftan hoş, beşler, bir taraftan kahvaltı, çaylar yudumlandı. Sicim gibi yağan rahmet, yağmura rağmen katılım muhteşemdi.

Programın sunuculuğunu Ahmet Özkan yaptı. Okunan Kur'an Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından selamla konuşması için kürsüye başkan Ahmet Ilgaz çıktı. Başkan Ilgaz konuşmasına yağmur çamur demeden pikniğe adeta akın eden hemşerilerine teşekkür ederek başladı. Tek bir amacımız var oda hemşerilerimize gurbette memleket hasretini yaşatmamak diyen Başkan Ahmet Ilgaz bu birlik ve beraberliğini her şeyin önünde dedi. Konuşmasının sonunda birkaç hafta önce Derneğin genel merkezini ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile her daim Derelilerin yanında olan Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap ile kendilerine maddi manevi desek olan tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Programda, Kemal Akyol Seyyahi " Dereliyiz Biz " şiirini coşkulu bir şekilde Derelilerle beraber okudu. Harmanpınar dernek başkanı Ali Rıza Özaslan'da Meyre-Harmanpınar'dan muhabbetlerini paylaştı. Kuruçaylı Niyazi Şen Bozkır ürünleriyle yerini aldı.Konya/Hal Hal Müzik hemen sahne aldı.Bir birinden güzel türkülerle yağan yağmura nazire duygusallıklar saçtı. Söylediler, söylettiler, oynattılar.

Yağışının aralıksız devam etmesinin ardından Küçük çocukları düşünülerek " ŞENLİK PİLAVI " ziyafeti hızlandırıldı. Kazanlar, Kavurma kazanlar, Pilav kazanlar, İp gibi sıra olundu, şenlik pilavı, ayranlar dağıtıldı. Nimetlere şükür şenlik duası yapıldı. Şenlik pilavını yiyenler müzikle beraber coştu, coşturdu. Kaşıklarla oynandı, Bozkır Havaları çığrıldı. Derelilerin 2017 Şenlik Pikniği şenlik havasında sona erdi.







Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.