Recent Comments

SEVMEK VE SEVİLMEK



İnsanların hayatları boyunca en çok ihtiyaç duydukları şeylerden bir tanesidir sevmek ve sevilmek duygusu. Huzurlu ve mutlu bir hayatın formülü bu iki kelimenin içinde saklıdır. Bu formül öyle bir formüldür ki ancak yürekten ve gönülden dileyip isteyenler çözebilir. Çoğu zaman farkında olmasakta hayatımız boyunca yaptığımız bütün uğraşlar sevmek ve sevilmek içindir. Bir insana yaptığınız iyilik o kişinin sizi sevmesine vesile olacaktır. Sizi seven insana sizde aynı şekilde karşılık vermeniz halinde bu sevgi daha da kuvvetli hale gelecektir. Sevginin kuvvetli olduğu yerde düşmanlık asla olmaz. Sevgi çemberinin etrafında kenetlenenler dışardan bu çembere zarar vermek isteyenlerin amaçlarına ulaşmalarına kesinlikle müsaade etmezler. Bir insan yeterince sevip sevilmez ise asla tatmin olmaz ve birçok psikolojik problemler de bu yüzden ortaya çıkar.

Toplumun temel yapısını oluşturan ailede kişilerin birbirlerine yeterince vakit ayırmaması, kendi aralarında diyalog kurmamaları aile yapısı için büyük önem arz eden sevginin yok olmasına neden olmaktadır. Sevgiden yoksun bir ailenin parçalanması kaçınılmaz bir durumdur. Karı koca arasında yaşanan problemlerin zamanla içinden çıkılamaz bir hal alması durumunda boşanmalara kadar varan durumlar ortaya çıkmaktadır. İki kişinin yaptığı hatayı ailenin günahsız çocukları da çekmektedir. Aile ortamında sevmek ve sevilmek duygusunu tatmamış bireyler hayata umutsuz gözlerle bakarlar. Kendilerine sevgiyle yaklaşan insanların zarar vereceğini zannederek onlara karşı kırıcı olurlar. Günümüzde bir hayli çoğalan umutsuzluk ve mutsuzluk kavramları insanların birbirlerine güvenmemelerine sebep olmaktadır. Güvenin olmadığı bir yerde sevginin olması mümkün değildir.

Sevgi ve huzurdan yoksun olan bir milletinde barış ve kardeşlik içerisinde yaşama imkânı yoktur. Bir devletin var oluş gayesindeki en etkili şey sevgidir. Devletlerin varlıklarını sonsuza kadar sürdürebilmesi için önemli bir faktör olan barış ve kardeşlik bir toplumda yok olma noktasına kadar gelmiş ise o devletin sonu gelmiş demektir. Devleti ayakta tutan sevgi içerisinde yaşayan insanlar olduğu kadar, devleti yok edende yine sevgiden uzak olan insanlardır. Hayata her zaman pozitif bakmakta yarar vardır. Misafir olduğumuz bu fani dünyadan göç edip gittiğimiz zaman sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanların anlattığı güzel hatıralarla anılarınız hep canlı kalacaktır. Kişinin sevdiği birine hediyeler vermesi ve ikramlarda bulunması ona verdiği değeri anlatır. Her şey karşılıklıdır. Sevilmek isterseniz seveceksiniz. Sevmek ve sevilmek menfaatsiz bir karşılıktır. İçinde saflık ve temizlik vardır.

Yüce Allah (c.c)  insanoğluna çok kıymetli nimetler vermiş ve her an vermeye de devam etmektedir. Yüce yaratanın verdikleri bir kişin değil herkesindir. Herkesin olan bir şeyi de sadece kendimizinmiş gibi sahiplenmek son derece yanlıştır. Öyle bir zaman gelir ki Allah (c.c) verdiği her şeyi bizlerden alır. Çünkü mülkün olduğu gibi bedenimizdeki canın gerçek sahibide o dur. Bu kadar kıymetli nimetleri bize veren Rabbimiz O'nun bizi çok sevdiğini gösterir. O'nun tarafından sevilmek ve bunu anlamak ve hissetmek, herhalde insanı en fazla memnun edende, huzura kavuşturanda bu olsa gerek. Madem Rabbimiz bizi böylesine çok seviyor ve sevdiğini de gösteriyorsa bizlerde Rabbimizi ve onun yarattığı kulları çok sevelim. Sevgi insanların hayatta sahip olabilecekleri en büyük zenginliktir. Bu zenginliğin kıymetini çok iyi bilelim ki yok olup gitmesin. Kaybettiklerimizi geri getirmek mümkün olmadığına göre en büyük zenginliğimiz olan sevginin daima var olabilmesi için gayret edelim. Sevelim sevilelim geleceğe umutla bakalım.

Kenan AKBAŞ / 08.05.2017  
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.