Recent Comments

Bugün Bozkır'da KOKUSU Var!..

Bozkır'a özgü olan KOKUSU şöyle; Arefe günü annelerimiz yağlı bittiği sabah erkenden yaparak yanına kendi mahsullerinden meyve ve kurutmalık bir tepsiye koyar ve Uluseki Meydanında kümeler halinde bekleyen çocuklara dağıtırlar. Çocuklar kimin annesi veya ebesi ne getirecek bilirler ve ona göre pozisyonunu alırlar.

Bizim mahallenin en beğenilen menüsü Ümmü Garı'nın Cevizleridir. Ümmü teyze meydana gelince çocuklardan biri çaktırmadan tepsinin altından bir vurur ve tüm cevizler yerde yağma olur. O bir daha doldurur alamadık diyen çoculara dağıtır. Kiraz Garı ve Hışır'ın (Şükralı dayı) cevizinide fena olmazdı. İrbehimin Abdullah'ın kuru üzümünü, Yörüğün Bekir'in gara dudunu, Aslandaşlının Mevlüt'ün elması, ak dudunu, can eriğini, Kerim'in Hüseyin'in Ziya'nın ve Hasan Ağa emmimin kağıtlı sekerleri, Dansının Ahmad, Gırloglu dayımin yağlı bittiklerini hiç unutmuyorum.

Bu gün Uluseki meydanına çıktım bunların hiç biri yok. Bu aleme bıraktıkları hoş kokuları ile beraber ahirete göçmüşler. Bir KOKUSU günü sizleri rahmetle özlemle ve şükranla yadediyorum. Bu gün Bozkır'da yapılan yağlı bittikler kokusu ile ondan elde edilen sevapları ahirete göçen anne, baba, dede, ebe ve tüm akrabalarımıza gitsin.

Muammer Tunahan
Konya / Bozkır / Çat
Bozkır Gücü Spor Kulübü
Başkanı
"Gücümüz Değerlerimizdir"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.