Recent Comments

HAYIRLI RAMAZANLAR

Ömrü olana bir gün gibi geçti ve yine geldi Ramazan, hayırlı olsun, herkesin tuttuğu oruçları kabul olsun. İnşallah bu yıl oruç tutmanın sadece aç kalmak olmadığını, bunun bir nefis terbiyesi olduğunu herkes idrak eder. Mesela tam dedikodu yapacağında oruçlu olduğu aklına gelir, iftira atacağında, harama uzanacağında, yalan söyleyeceğinde, hak yiyeceğinde oruçlu olduğu aklına gelir. İnşallah bu Ramazan kimin oruç tutup tutmadığı, kimin ibadet edip etmediği, kimin imanlı olup olmadığı gibi listeler yapılmaz. İnşallah bu Ramazan karnını zor doyuranlara inat, gösterişli sofralar olmaz. İnşallah bu Ramazan herkes gerçekten oruç tutar.

Birde  İnşallah bu Ramazan yıllardır hiç bitmeyen Bolu'nun bilmem ne köyünde ki cami inşaatı biter, Amasya'lı hasta teyze ki -20 yıldır kanser- iyileşir. Ve senelerdir yetimleri büyüten Adanalı teyze artık gelmez. Ne demek istediğimi anladınız sanırım, Ramazan gelince insanların duygularını sömürenlerin ardı arkası kesilmiyor. Hepimiz şahit oluyoruz, öyle bir duygu sömürüsü yapıyorlar ki bir şeyler vermeden göndersen için elvermiyor, verince de yalan oluğunu biliyorsun ve kendini kandırılmış hissediyorsun, yani iki arada bir derede kalıyorsun. Dilenmeyi meslek edinmiş hali vakti yerinde olanlar bile var,bu durumda  gerçekten ihtiyacı olanı ayırt etmek imkansız oluyor ve bu sahtekarlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerini bilemiyorsun. Bunun için zabıtalarımızın bu konuda daha dikkatli çalışmalarını istiyoruz. Bozkır dışından gelen dilenciler konusunda her zamankinden daha fazla mesai yapmaları gerekecek.
Ramazanda en büyük sorunlardan biride trafik.. Herkes aynı anda eve yetişmeye çalışınca en ufak bir tıkanıklık büyük olaylara sebep oluyor. Akşama kadar aç kalmayı başaran insanlar birkaç dakika trafikte çılgına dönüyorlar. Haklı da olsak oruçlu olduğumuzu unutmadan sakince sorunu çözmeye çalışsak bir şey kaybetmeyiz. Biliyorum yine herkes bildiğini okuyacak ama bizimki bir temenni… Ramazanın ilk günleri kafanızı şişirmeyelim, Ramazanın sadece aç kalmak olmadığını idrak edelim, sabırlı olalım demek istiyorum. Hayırlı Ramazanlar….

Filiz KILINÇEL

E-Posta :[email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.