Recent Comments

Naht Sanatın’da Bozkır Sancağına yoğun ilgi


Konya'nın Bozkır ilçesinde İmam Hatip olarak görev yağan Ahmet Civelek'in hobi olarak başladığı Naht satı ilçede yoğun rağbet gördü.
Bozkır ilçesinde kişisel merakı sonrasında Naht sanatına merak salan Nahhat İmam Hatip Civelek hoca, merakını geliştirerek hem kendini geliştirdi hem de ilçede bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Komek kurslarında açtığı kurslarla Naht sanatına ilçenin ilgisini artırdı.

Yaptığı Naht eserinden Bozkır Sancağının yoğun ilgi gördüğünü belirten Civelek, bir Bozkır sancağı eserini 15-20 günde tamamladığını belirtti.

Civelek sözlerine "Bozkır müftülüğünde imam hatip olarak görev yapıyorum.  Naht sanatına olan ilgimle başladığım bu sanatta ilerleyerek bozkırda bu sanatın tanınmasına ve öğretilmesinde öncü olduk.

Naht sanatının geçmişi Osmanlılar, Selçuklular ve orta Asya'ya kadar uzanmaktadır. Naht sanatının Ülkemizde çok az sayıda temsilcisi vardır. İlçemizde yaptığımız kurslarla bu sanatın yeni kuşakların tanımasına ve öğrenmelerine vesile olduk.

Naht sanatıyla yaptığımız çalışmalar bir çok ünlü isme hediye edildi. Yaptığımız eserlere ve Naht sanatına ilgini yoğun ancak çekilen emeğin gerçek karşılığını verecek sanatsever bulunmamaktadır" diye devam etti.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.