Recent Comments

Küçük Hisarlık Erenler Pilavı Gerçekleştirildi

Bozkır Küçük Hisarlık Mahallesi geleneksel Erenler Tepesi Pilavı 03.09.2017 Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haberin Videosu !!!


Geleneksel Erenler Pilavının döküldüğü zirveye yol imkânın bulunmamasından dolayı bir gün önce köy imecesiyle taşınan eşyalarla, Pilavlar döküldü, Ayranlar yayılıp Çaylar demlenip misafirlere ve mahalle halkına ikram edildi.


Bozkır Küçük Hisarlık Dernek Başkanı Mehmet Güven yaptığı açıklamalarda "Uzaktan yakından bu sene gerçekleştirmiş olduğumuz geleneksel Erenler tepesi şenliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

Amacımız her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik. Bu birlik beraberliğin temini için zirvemize tırmanarak şenliğimize katılanlara ve malzemelerinde taşınmasından tutunda ikramların hazırlanmasında emeği geçen köylülerimize ve Dernek yönetimimize teşekkür ederim" dedi.

Çevre mahallelerden de çok sayıda misafirinde katıldığı şenliğe Bozkırlılar Vakfı Bozkır Başkanı Kadir Güven, Bozkır Bimder Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür, İstanbul Dereliler Derneği Başkanı Ahmet Ilgaz, İstanbul Bozkır Tv Yapımcısı Hasan Arlı ve çok sayıda Sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Her sene şenliğin yapıldığı yapıldığı yer olan Erenler zirvesi için şu şekilde rivayet edilir ki; Bu yere Zengibarı kuşatmaya gelen evliyaların kuşatmasında başarılı olamayıp bozguna uğramalarından sonra hâkim tepe olmasından dolayı sığınmalarından ve burada şehit düşen kişilerin mezarların olmasından dolayı erenler denilmektedir.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.