Recent Comments

Bozkırlılar Vakfından Müjde


Gazetemizi ziyaret eden Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Bozkırlılar Vakfı olarak çevre yolu üzerinde bulunan ve yurt olarak başlattıkları inşaatın tamamlanmak üzere olduğunu söylediler. Bozkır'a Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması için Selçuk Üniversitesine hiçbir kira karşılığı olmadan da tahsis edeceklerinin Müjdesini ve sözünü verdiklerini belirttiler. Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin: "Bozkır Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi gelirse Bozkır'a bir nebzede olsa katkı sağlar. Bizim adımız Bozkırlılar Vakfı ise Bozkır'ı düşünmemiz lazımdır. Umarım gerekli merciiler önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde, Bozkır'a bu bölümlerin gelmesi için gayret ve çaba gösterirler" dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin ve beraberinde bulunan bazı yönetim kurulu üyeleri ile Bozkırlılar Vakfı Bozkır Temsilcisi Mehmet Özakan ile birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

Yaklaşık olarak 25 yıl önce İstanbul'da kurulan ve merkezi İstanbul'da bulunan Bozkırlılar Vakfı o tarihten bu güne kadar eğitim alanında öncü bir vakıf olarak eğitimde çeşitli katkılara imza attıklarını hepimiz biliyoruz.

Konya'da da şubesi bulunan Bozkırlılar Vakfı Konya'ya yıllar önce yaptıkları dev bir bina ile Konya'da da adından söz ettirmişti. Konya'ya yaptıkları bu dev binanın yarısını ise Milli Eğitim Bakanlığına yine bir kuruş kira almadan tahsis etmişlerdi. Tahsis edilen binanın ve okulun adı ise Bozkırlılar Vakfı İmam Hatip Okulu olarak ismi verilmişti. Bozkırlılar Vakfı Konya'da bulunan dev binanın yarısında da yatılı Kur'an Kursu olarak hizmet veriyor. Bozkırlılar Vakfı eğitim alanında öğrencilere yatılı olarak hem Konya'da, hem de Bozkır'daki yurt sıkıntılarının giderilmesine yıllardır merhem olduklarını yine biliyoruz.


Bozkırlılar Vakfı kurulduğu yıllardan bu tarafa İstanbul'da bulunan Bozkırlı olan olmayan hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla üniversitede okuyan öğrencilerimize de karşılıksız burs vermektedir. Kurulduğu günden bu güne kadar Bozkırlılar Vakfının Genel Başkanlığını ekibi ile birlikte başarılı bir şekilde sürdüren Bozkır'a bağlı Pınarcık Mahallesinden olan Kamil Bilgin Bozkır'a aralıklarla geldiğini ve her gelişinde de gazetemizi ziyaret etmeyi hiçbir zaman asla ihmal etmemiştir. Vakfın çalışmalarıyla ilgili de sık sık gazetemizi bilgilendirmiştir.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü yine gazetemizi ziyaret eden Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin, gazetemizin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz'a, Bozkırlılar Vakfı tarafından 5-6 yıl önce Bozkır çevre yolu üzerine başlayan ve tamamlanmak üzere olan inşaatla ilgili Bozkır'ın yararına olacak olan önemli bir müjdeyi verdi.

Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Bilgin Bozkır çevre yolunda bulunan ve inşaatı tamamlanan yurt inşaatı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. Başkan Bilgin: "Bildiğiniz gibi Bozkırlılar Vakfı olarak eğitim-öğretim alanında İstanbul'da olsun, Konya'da olsun ve Bozkır'da olsun kurulduğumuz günden bu güne kadar elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz, edeceğiz de" diyerek çevre yolunda bulunan bina ile ilgili konuşmalarına şöyle devem etti.

"Evet, yaklaşık olarak 5-6 yıl önce Bozkır çevre yolu üzerine ortaöğretimde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz için büyük bir yurt inşaatını başlatmıştık. Allah'a şükürler olsun hayırsever hemşehrilerimizin sayesinde de bu yurt inşaatımızı tamamlamak üzereyiz ve neredeyse tamamladık sayılır. Niyetimiz öğrenci yurdu olarak faaliyete geçmekti. Fakat Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulumuzdan tarafımıza bir talep geldi. Bu talepte Bozkır'a Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulunun açılmasıyla ilgiliydi. Fakat bu bölümün Bozkır'a kazandırılması için binaya ihtiyaç olduğunu ve bu yaptığımız binayı hiçbir kira karşılığı olmadan Selçuk Üniversitesine tahsis edilirse, Rektörlük tarafından söz verildiği ve ilk önce Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bölümlerinin geleceğini, ardından da Sağlık Bilimleri Fakültesinin geleceği yine tarafımıza bildirilmiştir. Bizlerde Bozkırlılar Vakfı Yönetim Kurulu olarak toplandık ve madem Bozkır'a böyle bir hizmet gelecekse biz bu binayı neden tahsis etmeyelim dedik ve bizde evet dedik. Artık bundan sonrası rektörlük ile YÖK'e ait umarız Bozkır'a Sağlık Bilimleri ile ilgili bölümleri önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açarlar" dedi.

Başkan Kamil Bilgin konuşmalarını tamamlarken: "Bozkır çevre yoluna yaptığımız binanın bir kuruş kira talebi yapmadan Selçuk Üniversitesine tahsis etme kararımızı verirken, şunu düşündük. Bozkır hakikaten her geçen gün kan kaybediyor. Esnaflarımızın zor durumda olduklarını görüyoruz. En azından Bozkır Meslek Yüksekokuluna ilaveten Bozkır Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi gelirse Bozkır'a bir nebzede olsa katkı sağlar. Bizim adımız Bozkırlılar Vakfı ise Bozkır'ı düşünmemiz lazımdır. Umarım gerekli merciiler önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde, Bozkır'a bu bölümlerin gelmesi için gayret ve çaba gösterirler" ifadelerini kullanarak gazetemizden vedalaşan Başkan Kamil Bilgin ekibi ile birlikte ayrıldı.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.