Recent Comments

Ziya Altunyaldız: Enerji alanında sistem satacak konuma geldik


TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Bozkırlı Hemşehrimiz Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin müteahhitlik hizmetinde, turizmde ve diğer alanlarda olduğu gibi enerji alanında da küresel piyasalara sistem satacak konuma geldiğini belirterek, "Bugün müteahhitlik hizmetlerinde ve turizmde dünyada önemli bir yerimiz var. Sağlık turizmi gelişiyor. O zaman buna hep beraber enerjiyi de katmak gerçekten çok değerli bir iş olur." dedi.
Altunyaldız, bu yıl sekizincisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynaklarının maksimum düzeyde kullanılması gerekti dedi.

Türkiye'de enerji piyasasında yaşanan gelişmeleri heyecanla karşıladığını, piyasanın enerji ve sinerjisinin umut verdiğini ifade eden Altunyaldız, bunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun ve hükümetin büyük katkıları olduğunu dile getirdi.

Son 14-15 yılda yönetim paradigmasını değiştirmeye çalıştıklarına işaret eden Altunyaldız, "Biz dedik ki devleti milletimizle birlikte yönetmek için buradayız. Eş güdüm için buradayız. Birlikte doğruları bulmak için buradayız. Bu paradigmayı birlikte yönetmeyi, ülkenin tüm fırsatlarını birlikte değerlendirme paradigmasını gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz." dedi.

Bozkırlı Altunyaldız, enerjiyi etkin ve rekabetçi maliyetlerle sağlamak gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği elektrikli araç konusu o kadar zamanlı bir konu ki. Tam teknolojinin değiştiği, piyasaların yeniden tasarlandığı ve dönüştüğü bir dönemde piyasalardaki rolümüzün katkısını, katılımını ve küresel piyasalardaki dönüşüme olan katkımızı hep beraber görmüş olacağız. Bütün bunları yaparken bir hususun da altını çizmek istiyorum; Artık bu yetkinliklerle müteahhitlik hizmetinde, turizmde ve diğer alanlarda olduğu gibi enerji alanında da küresel piyasalara sistem satacak konuma geldik. Bugün müteahhitlik hizmetlerinde ve turizmde dünyada önemli bir yerimiz var. Sağlık turizmi gelişiyor. O zaman buna hepberaber enerjiyi de katmak gerçekten çok değerli bir iş olur. Özellikle bölgedeki gelişmeleri ve yenilenebilir enerjideki gelişmeleri yakinen takip ederek, küresel alandaki fırsatları değerlendirmek, bir sistem kurucusu, sistem satıcısı ve know-how'ın sahibi olarak o bölgelere bazen doğrudan bazen küresel ya da yerel ortaklıklarla girmek çabamız, gayretimiz ve vizyonumuzun son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

Altunyaldız, elektrikli araçlarda yeni modellerin artık herkes tarafından satın alınabilir olduğunu belirterek, bir taraftan maliyetler bir taraftan da çevre endişelerinin dünyayı bu noktaya getirdiğini söyledi.

Antalya'da, "En Büyük Aile Buluşması" olarak gelenekselleşen ve 2 gün sürecek olan zirve boyunca gerçekleştirilecek 23 oturumda sektörün geleceği masaya yatırılacak.

Gas and Power ve Green Power gazeteleri tarafından organize edilen, Petrol Ofisi'nin akaryakıt sponsorluğunu üstlendiği zirve çerçevesinde, sektörde sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek için değişik branşlarda ödüller de verilecek.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.