Recent Comments

ADAMSINIZ


Yıllardır takip ederim çalışmalarını, İstanbul- Konya- Bozkır arasında mekik dokurlar,şevkle, hiç sönmeyen bir ateşle, tutkuyla hizmet etmeye çalışırlar. İstanbul'a gidip çaresiz kalan bir çok hemşerimize el uzattıklarına bizzat şahidim,burslarla okuttukları çocukları saymıyorum bile… Bozkır'da açtıkları yurtlarla pek çok köyden gelip kalacak yeri olmayan öğrencilere kapılarını açtılar. Bundan hep mutlu oldular, ne kadar çok hizmet ederlerse o kadar keyif aldılar. Kendi imkanlarıyla çabaladılar, kimseyi zorda bırakmadılar,kimseden de zorla baskıyla bir şey almaya çalışmadılar. Gördüğüm kadarıyla da yaptıkları hizmetten dolayı kimseyi küçümsemediler, başa kakmadılar. Ne gazetelerde ön sayfalarda olalım dediler nede biz yaptık başkalarının adı geçti diye hayıflandılar. Yanlışları eksikleri olmuştur,kırdıkları kırıldıkları da olmuştur ancak amaçlarından hiç vazgeçmediler. Çabalarına hep saygı duydum ve bir çok kez elimden geldiğince destekledim.

Bozkırlılar Vakfından bahsediyorum tabiî ki… Yıllar önce kendi imkanlarıyla Bozkır'da bir yurt yapımına başladılar,bağışlarla bir tuğla bir kiremit hesabıyla koca binayı diktiler. Bakmayın öyle dışarıdan kolay gibi göründüğüne, zor işlerdir bunlar,üç beş lira toplayalım dikeriz bina değildir işin aslı… Çetin bir mücadele, sağlam bir sinir sistemi ister bu işler… Ancak her zorluğu aşarak diktiler koca binayı, helal olsun…
Tüm bunlar olurken Bozkır'da konuştuğumuz bir konu vardı. Yıllardır nüfus kaybeden İlçemize bir kapı açılması bekleniyor ama kimse bir şey yapmıyor diyorduk. Komşu ilçelerimizin iş adamları koca koca binalar yaptırıp ilçelerine fakülteler kazandırıyor ama bizim böyle bir imkanımız yok deyip komşularımıza imreniyorduk. " Bir binamız olsa, gitsek rektörün kapısına, işte bina" desek falan diye hayaller kurup sonra da kara kara düşünüyorduk. Sonra bir ümit ışığı belirdi, Bozkırlılar Vakfı yurt için yaptırdıkları binayı fakülte için vereceklermiş dendi. Olur mu olmaz mı diye sabırsızlıkla beklerken, geçtiğimiz hafta patlattılar bombayı… Madem Bozkırımıza bu ihtiyaç, madem Bozkırımıza bir katkısı olacak, o zaman buyurun bizim binamız hazır dediler. Kira bedeli bile istemiyoruz yeter ki Bozkırımıza fakülte gelsin dediler. İşte gerçek Bozkır sevdalısı diye bunlara derim, işte adam gibi adamlar diye bunlara derim. Allah sizden, her bir bağışçıdan,her türlü emeği geçenden razı olsun. Bozkır için eli öpülecek birileri varsa sizlersiniz. Allah yardımcınız olsun yolunuz açık olsun.
Bina sorunumuz bu koca yürekli adamlar sayesinde aşıldığına göre artık iş biraz bürokrasiye, biraz siyasilere kaldı.Ne olur her biriniz, her birimiz elinden ne geliyorsa yapsın. Gerçi bizim memleketin kötü bir huyu var maalesef, yapılacak işten en çok kim faydalanacak,kim bunu kendi geleceği için kullanacak,acaba rakibim bu işten ne fayda görecek, ben yaparım uğraşırım ama onun adı geçer de benim ki geçmez mi ki,ben yaparım ama falanca yaptı olur bana ne gibi yüksek egoların, çıkarların sesi çok duyulur. Ama unutmayalım, yıllar sonra bile bir kişinin "emeği geçenden Allah razı olsun" demesi,insanların iş imkanı bulması egolarımızdan daha değerli değil mi?
Ey Bozkır! Ey Bozkırlı, eline geçen bu fırsatın tepilmesine izin verme,Millet Vekillerimiz,bürokratlarımız,eski yeni Belediye Başkanlarımız,İlçe başkalarımız,sivil toplum örgütlerimiz, bu fırsatı lütfen iyi değerlendiriniz. Yıllar önce elimizden kaçırdığımız fırsatlara hayıflandığımız gibi buna da hayıflanmayalım,bahane üretmeyelim, bahane üretenlerin sesini keselim… Bu kadar yaklaşmışken hedefe, elimizden kaçırmayalım. Bu iş için çabalayan herkesin yolu açık olsun…


Filiz KILINÇEL

E-Posta :[email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.