Recent Comments

Bozkır’da yeni Tarımsal projeler hayata geçiriliyor.


Konya'nın Bozkır ilçesinde, Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ve KOP İdaresi Başkanlığı TEYAP Programı kapsamında ki iki proje hayata geçiriliyor.

Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün KOP İdaresi Başkanlığı TEYAP Programına yaptığı proje başvurularından 2 tanesi daha desteklenmeye hak kazandı.

​TEYAP programı kapsamındaki projeler hakkında bilgiler veren Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Öncü "Geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan projeler bölgemize birçok noktada katkı sağlayacak ve hayvansal kaynaklı üretim miktarlarını arttıracaktır.

İlçe Müdürlüğümüzce hazırlanarak desteklemeye hak kazanan ve protokolünü imzaladığımız projeler; Bozkırda Ana Arı Üretimi ve Alternatif Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi ve Bozkır Peynir Üretimine Başlıyor Projesidir. Her iki projenin de faaliyetleri önümüzdeki günlerde başlayacaktır.

Bozkırda Ana Arı Üretimi ve Alternatif Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi ile; bölgedeki arı üreticilerinin üretim aşamasında yaşadıkları eksiklikleri gidermek amacıyla eğitimler gerçekleştirilecektir. Arıcılık konusunda uzman bir eğitmen tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimler 2 hafta sürecektir. Teorik eğitimler sonrasında uygulamaların yapılacağı projede teknik gezi ile farklı bölge üreticilerinin uygulamalarını yakından görmeleri sağlanacaktır. Bozkır arı yetiştiricilerinin sadece bal üretimi ile kalmayıp polen, propolis, arı sütü ve ana arı üretimi noktasında söz sahibi olmaları sağlanacaktır. Proje ile 2 hafta teorik eğitim, 10 gün süreli teknik gezi ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra 14 üretici ile ana arı üretim demonstrasyonları yapılacaktır. Arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla üreticilere malzeme ve ekipman sağlanarak uygulamalar yapmaları sağlanacaktır.

Bozkır Peynir Üretimine Başlıyor Projesi ile; Bozkırdaki üreticilerin peynir üretimini öğrenmeleri sağlanacaktır. Öncelikli kendi tüketimlerini hedef alan üretici profilinden endüstriyel alanda üretim yapan üretici profiline geçmelerine imkan tanınacaktır. Projemiz ilçemizde daha büyük çaplı yapılabilecek olan peynir üretimi potansiyelini harekete geçirecektir. Süt ürünlerini işleyen büyük işletmelere, kobilere ve mandıralara teknik geziler düzenlenecektir. 120 üretici ile gerçekleştirilecek olan teorik eğitimlerde kullanılacak malzemeler üreticilere proje ile sağlanacaktır.

Projelerin uygulama süreleri 12 ay olup faaliyetlerimize zaman kaybetmeden başlamış bulunmaktayız. KOP TEYAP tarafından desteklenen bu iki projenin üreticilerimizin kalkınmasına katkı sağlaması ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.'' dedi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.