Recent Comments

Bozkır’ın yollarının standartları yükselmeye devam ediyor.

 
Konya'nın Bozkır ilçesinde kısa süre önce yapımı tamamlanan anıt meydanı etrafında sıcak asfalt çalışması yapılarak yolun kalitesi yükseltildi. Aynı zamanda anıt meydanı etrafındaki işyerlerinin kaldırımları da tek tip kaldırım düzenlemesi yapılarak faaliyete geçirildi.
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, "ilçe merkezimizdeki yollarımızın kalitesini önemli ölçüde arttırarak yol sorununu uzun vadede giderdik. Son olarak anıt meydanı etrafındaki sokaklarda yaptığımız sıcak asfalt çalışması ve iş yerleri önündeki kaldırım çalışmasıyla birlikte ilçemize 1 milyon liralık hizmeti daha hayata geçirdik. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Merkez mahallelerimizde sokak sağlamlaştırması adı altında Demirasaf ve Cumhuriyet mahallelerimizde hemen hemen bütün sokaklarında çalışma yaparak bu sokakların yol kalitesini arttırdık. Cumhuriyet mahallemizde aynı zamanda kaldırım çalışmaları da yaparak, mahallemizin sokaklarını daha düzenli hale getirdik. Bunun yanında 20 yıldır yol sorununa çözüm getirilemeyen Yukarı mahallemizin ilk önce alt yapı eksikliklerini tamamladık, akabinde yollarını da yaparak bu sorunu giderdik. Yukarı mahallemizin sakinleri uzun yıllardan sonra daha kaliteli ve konforlu yol ile tanışmış oldu.

Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Bozkır Belediyesine 10 belde belediyesi bağlandı. Belde Belediyesi olarak bağlanan tüm mahallelerimizde kanalizasyon çalışması yapılarak, yarım kalan kanalizasyonlar tamamlanıyor, kanalizasyonu olmayan beldelerimizin kanalizasyonu yapılıyor. Bunun yanında içme suyu sıkıntısı olan mahallelerimizin su sorununu gideriyoruz. Bu çalışmaların 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının akabinde yol ve kaldırım çalışmalarına başlayacağız. 2018 yılı planımızı tüm mahallelerimizin yol sorunlarını gidermek üzere planladık. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

2018 yılı için mahalle yollarının yapımında atılım yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Gün, 2018 yılı sonunda hiçbir mahallenin tozlu ve çamurlu yolu kalmayacağını vurguladı. Başkan Gün, 2018 yılının bahar aylarına kadar beldelerde kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarının tamamlanacağını belirti.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.