Recent Comments

FAKÜLTE


Dünyayı Bozkır'dan ibaret zanneden,hayatında Konya'dan başka şehir görmemiş, başka hayatlarla başka fikirlerle karşılaşmamış, kendi küçük dünyasından dışarı çıkamamış insanlar soruyorlar, "ne olacakmış fakülte gelince de bu kadar seviniyorsunuz?" Neden sevindiğimizi anlayamıyorlar. "Bana ne faydası olacak ki" diyenler de yok değil. Bir şeye sevinmek için illa ki kendisine direkt faydası olmalı, bu tür insanlar komşusunun mutluluğundan da mutlu olmazlar. Bu tür insanlar bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın da derler. Ama gerçekten Bozkır'ı sevenler fakülte haberiyle mutlu olup, haydi İnşallah diyenlerdir.

Gelişme imkanı olmayan, kıt arazilere sahip bizim gibi ilçeler ve illeri iki şey hareketlendirmiştir. Birincisi askeri birlikler ikincisi üniversiteler. Biz askeri birlik hayalinden vazgeçeli çok oldu ama bir üniversite kazandırılırsa ve bu fırsat iyi değerlendirilirse ilçemize bir hareket, bir bereket geleceğine inananlardanız. Çünkü bunun örneklerini pek çok şehirde, pek çok ilçede bizzat görüp şahit olmuşuzdur. Direkt sizi etkilemez belki ama orada çalışacak olan personel, ortaya çıkacak olan iş gücü ihtiyacı komşunun oğlunu,hemşerinin kızını iş sahibi, ekmek sahibi yapacaktır.Fakülteye gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni iş alanları kendiliğinden oluşacak girişimci hemşerilerimizden illa ki birileri bu açıkları kapatmak için girişimlerde bulunacaklardır. Bu fırsat iyi değerlendirilir ise ilçemiz kendisine bir çıkış kapısı bulacaktır. Ne  demek istediğimizi anlayamayanlar, bizimle aynı kaderi paylaşan küçük Anadolu kentlerine yapılan üniversiteler, fakültelerden sonra neler olduğuna bir baksınlar,belki anlatmak istediğimizi daha kolay anlayabilirler.
Bir başka boyuttan bakarsak bu fakülte ilçemize kültürel anlamda da katkılar sağlayacaktır. Sağlık bilimleriyle ilgili açılacak olan bir fakülte sayesinde hastanemizde de gelişmeler olacağı da kesindir. Yeter ki iyi değerlendirilsin,yeter ki bu fırsatın kıymeti bilinip varsa engellerin aşılması için birlikte mücadele edilsin.
Sevinmek için erken biliyorum ama en büyük engel olan bina sorunu Bozkırlılar Vakfı sayesinde aşıldığına göre, hedefe çok yaklaşılmış demektir. Geçen hafta da dediğimiz gibi birlik ve beraberlikle, sen ben kavgasına girmeden, el birliğiyle çabalayıp bu işi başarmak kalmıştır geriye… Emeği geçen çabalayan herkese selam olsun,kolay gelsin….

Filiz KILINÇEL

E-Posta :[email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.