Recent Comments

Ziya Altunyaldız, Konya Yatırımlarını ele aldı

AK Parti Konya İl Başkanlığı binasında Konya ve Türkiye gündemi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, 'yerli otomobilin Konya'da üretilemesi için yeterli donanım ve altyapıya sahibiz" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya ve ülke gündemi ile Konya projelerinde gelinen son noktayı değerlendirmek üzere basın toplantısı yaptı.  İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cengiz Kürkçü ile Şeyda Boydak'ın yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya ziyaretinden, Helal Gıda Akreditasyon Kurumu'na, Yerli otomobil Konya'da yapılmasından Ar-Ge yatırımlarına kadar pek çok konu masaya yatırıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de Konya'ya ziyaretlerini değerlendiren Altunyaldız, Erdoğan'ın Konya'ya özel bir sevgisi olduğunu dile getirdi.

YENİ DÖNEME MERHABA

Geçtiğimiz haftada Konya İl Yönetiminin değişmesiyle ilgili konuşan Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'yı ve yeni ekibine başarılar diledi. AK Parti'nin yenilikleri seven bir parti olduğuna vurgu yapan Altunyaldız, "Bu, bir bayrak değişimdir, nöbet değişimidir. Yenilenme, heyecan ve tazelenmedir bu. Yeni dönemde görev alan İl Başkanımız Hasan Angı ve ekibine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.

HELAL GIDA TBMM'DEN GEÇTİ

Helal Akreditasyon Kurumu'nun kurulması ile ilgili yasasın geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Altunyaldız, bu kurumun ülkemizdeki ve dünyadaki Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğuna değindi.

Dünyada 1,8 milyar insan, Müslüman olduğunu söyleyen Altunyaldız, "Bu nüfusun tükettiğinin helal kriterlerine uygun olması gerekiyor. Bugüne kadar buna yönelik birçok çalışma yapıldı. 1 trilyon 2 milyar dolar civarında gıda tüketen Müslümanların söz konusu helal gıda tüketimini ve 4 trilyon dolara ulaşan ekonomik büyüklük, Müslüman olmayan ülkelerin elinde. Bu tablodan hareketle İslam İşbirliği Teşkilatı, merkezi İstanbul'da olan bir İslam Ülkeleri Metroloji ve Standardizasyon Merkezi Enstitüsü'nü kurdu. 36 üyeli bu enstitü, özellikle helal konusunda çalışmalar yaparak standart, akreditasyon sistem ve belgeleri ortaya koyuyor. Helal belgelendirmenin akreditasyonu konusunda da 6 trilyon dolarlık bir hacim var. Dolayısıyla kurulan Helal Gıda Akreditasyon Kurumu, çok önemli. İnşallah hayırlı hizmetlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

İNSANI YARDIMDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Arakan başta olmak üzere, türkiye'nin dünyadaki mazlumların yanında olduğunu söyleyen Altunyaldız, Amerika'dan sonra en çok insanı yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Milli gelire oranla Türkiye'nin en çok yardım yapan ülke arasında olduğunu söyleyen Milletvekili Altunyaldız, "Ülkemiz kaynaklarını hiçbir ırk, din ya da millet ayrımı yapmaksızın yapmaya devam ediyor" dedi.

KONYA YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri sonrası 2 Kasım'da yerli otomobil üretmek için 5 firmanın belirlenmesiyle ilgili konuşan Altunyaldız, Konya'nın yerli otomobil üretmeye her zaman hazır bulunduğunu dile getirdi. 2021 yılında yerli otomobilin yollarda olacağını söyleyen Altunyaldız, "Konya'nın bu alanda sahip olduğu potansiyeli, yeteneği, gücü, altyapısı ve tedarikçiliği ile söz sahibi olduğu, üretim konusunda da en güçlü iller arasında olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımız, odalarımız, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte inşallah bu yatırımın Konya'ya alınması için gerekeni yapmamız gerekiyor. Bu bir yarıştır. Bu yarışta kim öndeyse kim istekli ve avantajlıysa yarışı o kazanır. Konya'nın bu yarışta ben de varım diyor. İnşallah ipi göğüsleyen şehrimiz olacaktır" dedi.

Ekim ayı ihracat sonuçlarına da değinen Altunyaldız, 15.6  milyar dolarlık bir ihracat yapıldığını söyledi. Tüm zamanların en yüksek Ekim ayı ihracat rakamlarına ulaşıldığını söyleyen Altunyaldız, "en yüksek ihracat artışımız yüzde 19 ile otomotiv sektöründe oldu. Konya'da ihracat artışı da aynı oranda gelişmiştir.  Büyümenin lokomotifinin ihracat olmaya devam edecek" dedi.

KONYA, KARGO TAŞIMACILIĞI HİZMETİ VERECEK

Ziya Altunyaldız, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Geçtiğimiz ay ABD San Francisco Silikon Vadisi inceleme gezisi hakkında bilgi veren Altunyaldız, "Buradaki ileri teknoloji  merkezlerinin Ar-Ge ve inevasyon merkezlerini inceledik. Buradaki teknolojinin türkiye'de birçok şehirde uygulanabileceğini gördük. Bunun için hem yurt içi hem de yurt dışı yatırımların Türkiye'ye yapılması gerektiğini anladık. Ar-Ge reform paketini geçirdik. Bu paketi geçirmeden önce 240 civarında olan Ar-Ge merkezi sayısı şu anda 600'e yaklaştı. Bunun yanı sıra 50'nin üzerinde de tasarım merkezi açıldı. Tasarım, Ar-Ge, inovasyonla üretimi birleştiren, katma değeri oluşturan bir yapıya doğru evrilmeyi hızlandırıyoruz. Öte yandan genç girişimciler ve fikir sahibi olanların finansmana erişimine kolaylık sağlıyoruz. Silikon Vadisi'ndeki tüm firmaların çalışma, etkileşim süreçleri ve ekonomik yapısını yerinde analiz ettik. Buradaki büyük markalar, ürünlerini dünyanın her yerinde satan  Apple,  Microsoft,  HP ve diğer firmalar. Vadideki firmalarla  Türkiye'de Ar-Ge merkezleri açma konusunda önemli temaslarımız oldu" dedi.

 
Yerli otomobil üretim merkezinin Konya'da kurulmasıyla ilgili bir rektörün 'Burada kurulamaz' açıklamasının sorulması üzerine Altunyaldız, "Konya'da yerli otomobilin üretilmesinde eksikliklerin bulunmuyor ve yeterli alt yapıya da sahibiz. Bu konu ile ilgili açıklama yapan rektörün açıklamasından haberim yok" şeklinde konuştu.

KARGO TAŞIMACILIK HİZMETİ GELİYOR

Konya'ya sivil hava limanı kurulması yönündeki soruya cevap veren Altunyaldız, "Konya, Türkiye'deki ulaşım ağlarının merkezinde bulunuyor. Hava yolunda önümüzdeki günlerde kargo taşımacılığını hizmete almış olacağız. Konya'nın üretim gücünü artırmak için Kargo taşımacılğı konya için son derece önemliydi. Bu konudaki çalışmalarımızda sona geldik. Yakında Konya, kargo taşımacılığı hizmetini yapan iller arasında olacak. Sivil hava limanı oluşturması hepimizin arzu ettiği bir konu. Bu yönde birçok çalışmalarımız oldu. Konya hava sahasının savunma uçakları tarafından çok kullanılması nedeniyle belli bir plan yapılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili görüşmeler sürüyor. Sivil hava limanını etkin çalışmasına imkan veren çalışmaları sürdürüyoruz. Bu konuda somut bir sonuç elde etmeye çalışıyoruz " dedi Servet R. Çolak – Memleket


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.