Recent Comments

ASALAKLAR


 

 

DEVLETİN SIRTINDAKİ KAMBUR ASALAKLAR

 

         Asalak nedir, neyi veya hangi tip insanları anlatmak için kullanılmaktadır bu "Asalak" tabiri. 1- Bir canlının üzerinde ya da içinde sürekli ya da geçici olarak yaşayan, ondan beslenen başka canlı.2- Başkasının üzerinden geçinmeyi huy edinmiş kişi dir. Birde bu tip insanları ( Sülük, vampir) gibi sıfatlarla halk arasında tarif edilmekle birlikte bu son iki tarif genellikle daha acımasız gaddar hak hukuk diye bir derdi olmayan daha çok gaspscı tipler için kullanılmaktadır.

         Bizim acizane deyinmek istediğimiz insan tipleri "Asalaklar"dır. Asalak yapılı insanlar genellikle ve yoğun olarak devlet kurumlarında görülür, devletin her kurumunda bu "Asalak"lardan bolca bulurlar, ve de bu tip insanlar hem başkasının sırtından geçinirler hem de devletin çalışanlarına sunduğu, lojman, ek ders, fazla mesai ek görev, hac veya umre rehberliği gibi hizmetlerinden en çok bunlar faydalanırlar.

         Bu iğrenç insanlarda öyle bir öz güven ve yüzsüzlük mevcut ki, ne halt yersem yiyim ben devlet memuruyum dokunulmazlığım var havasında, bu cesareti maalesef kanunları işletmeyen idarecilerden kaynaklanmaktadır. Geçenlerde  çay içtiğim bir mekanda öğretmen oldukları konuşmalarından anlaşılan birkaç kişinin konuşmalarında, bir öğretmen tipinden bahsediyorlar, bu "Asalak" lığıda geçmiş sapık, tacizci adam okulda her gittiği yerde hırgür çıkartıtıp, bayan öğretmenleri taciz ediyor zaman zaman kız öğrencilere sululuk yapıyor idarecilerde her seferinde okuldan okula yer değiştiriyor. Bu sadece öğretmenlerde değil yine öyle din görevlileri var ki adam caminin bitişiğinde lojman da oturuyor ve sabah namazlarını kıldırmıyor şikayet edildiği  zaman oda başka bir camiye gönderiliyor. Bu örnekler her kurumda maalesef fazlası ile mevcut. Nedeni kanunlar işletilmiyor.

         Bu "Asalak" ve hatta sapkın ve yüzsüz insanlardan devlet bir an evvel kurtulmalı devlet bu tiplerle aynı "FETÖ" elemanları ile mücadele ettiği gibi mücadele etmeli ilgili kanunların işletilmesi aksi halde hem telafisi mümkün olmayan olaylara sebep olunur hem de çalışkan memurların çalışma azmini kıracaktır. Bu hususta yetkililerin "Asalak" larla ilgili sürgün yolunu değil kanunların gereğini yapmasını beklemek vatandaş olarak hakkımız olsa gerek. 

Abdullah PEHLİVAN 08.12.2017

 


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.