Recent Comments

Başkan Akyürek Ahırlı ve Yalıhüyük’te Çok Sayıda Yatırımı İnceledi

"İlçelerimize 3 Yılda 1 Milyar Liralık Altyapı Yatırımı Yaptık"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde çok sayıda yatırımın açılış ve inceleme programına katıldı. Programı kapsamında Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek azot ve fosfor giderimi yapılan ileri biyolojik arıtma tesisinin açılışını da yapan Başkan Akyürek, "Altyapı yatırımları genelde görülmeyen ama çok önemli yatırımlardır. 3 yıllık süre içerisinde ilçelerimizin yol yatırımları hariç, altyapı ihalelerine 1 milyar liralık yatırım yaptık" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde çeşitli yatırımların açılış ve inceleme programlarına katıldı.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk olarak Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek Suğla Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını yaptı. 10 bin kişiye hizmet veren tesisin yaklaşık 4 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Altyapı yatırımları genelde görülmeyen ama çok önemli yatırımlardır. 3 yıllık süre içerisinde metropol ilçelerimize yol yatırımları hariç; kanalizasyon, su, su şebekesi, su kuyusu ve depolarının açılması gibi altyapı ihalelerine 1 milyar liralık yatırım yaptık. 2014'te koyduğumuz hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Kanalizasyon şebekesi yapmak yetmiyor. Aynı zamanda arıtma tesisi de gerekiyor. Mobil arıtma, biyolojik arıtma ve yer yer de güçlü arıtma sistemleri kuracağımız yerleşim yerlerimiz olacak" dedi.

AZOT VE FOSFOR GİDERİMİ İLE İLERİ BİYOLOJİK ARITMA YAPILIYOR

Başkan Akyürek, Suğla Atıksu Arıtma Tesisinde son teknoloji ekipmanların kullanılacağını, azot ve fosfor giderimi yapılan ileri biyolojik arıtma ile atıksuların çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacağını kaydetti.

Başkan Akyürek, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve katılımcılarla birlikte Suğla Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

YALIHÜYÜK MEZARLIĞI ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Açılışın ardından Yalıhüyük'te mezarlık çevre düzenleme yatırımını inceleyen ve ilçede kurulumu tamamlanan Mezarlık Bilgi Sistemi'ni tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Mezarlık konusu çok önemli. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte mezarlık sayısı Konya genelinde 1.614'e çıktı. Şu anda öncelikle ilçe merkezlerinde daha sonra da diğer yerleşim yerlerinde çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 38 MEBİS kurduk. 28 ilçemize de bu sistemlerden yaptık. Yaklaşık 300 bin mezar yeri bu sistemle çıkarılabiliyor. Vatandaşımız, ziyaret edecekleri yakınlarına ait mezarların konumlarını ekranlarında görebiliyor" dedi.

BAŞKAN AKYÜREK İLÇE SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

Yalıhüyük İlçesi'nde vatandaşlarla da bir araya gelerek tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında istişarelerde bulunan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yalıhüyük Kapalı Pazar Yeri'ni de ziyaret etti. Başkanı Akyürek, kapalı pazar yerinin sıcak asfalt çalışmasıyla birlikte 1 milyon liraya mal olduğunu ifade etti.

PRESTİJ CADDEYE 2,5 MİLYON LİRA HARCANDI

Daha sonra ilçeye kazandırılan prestij caddede incelemelerde bulunan Başkan Akyürek,  "Yeni Büyükşehir ölçeğindeki 28 ilçemize de prestij caddeler kazandırdık. Yalıhüyük'te de Sahil Caddesi adını verdiğimiz prestij caddeye imza attık. 1,5 kilometre uzunluğundaki caddede yaklaşık 2,5 milyon liralık bir masrafla bordür, kaldırım ve kaliteli bir asfalt serimi gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AHIRLI'YA HALI SAHA

Yalıhüyük İlçesi'nin ardından beraberindekilerle birlikte Ahırlı İlçesi'ne geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada ilk olarak ilçeye kazandırılacak halı saha inşaatını inceledi. Halı sahanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, ilçeye prestij cadde kazandırdıklarını, bir caddenin daha sıcak asfaltını yapacaklarını vurguladı.

AHIRLI ŞEHİR KONAĞI KISA SÜRE SONRA HİZMETE AÇILACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı son aşamaya getirilen Ahırlı Şehir Konağı'nda da incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, Konya'da bütün ilçelere kadınların ve gençlerin kullanımı için şehir konakları kazandırdıklarını dile getirdi.

Ahırlı Şehir Konağı'nın birkaç ay sonra açılacağını kaydeden Başkan Akyürek, şunları söyledi: "Ahırlı ilçemize değer katan çok güzel bir yatırım. Selçuklu mimari tarzında, yüzme havuzu, spor salonları, meslek edindirme kurs alanları, kafeteryası, bahçe düzenlemesi ile ilçeye değer katan bir yatırım. Şehir konağımız çok amaçlı bir sosyal tesis olarak sadece Ahırlı merkeze değil, Ahırlı ilçemizin çevresindeki mahallelere de hizmet verecek. 3 gün kadınlarımız, 3 gün gençlerimiz kullanacak. İlçemiz için hayırlı olsun. Burada kapalı pazar yeri sözü de vermiştik. Onun da çalışması başladı. Güzel bir kapalı pazarı Ahırlı ilçemize kazandırıyoruz. 2018 yılı içinde tamamlanacak. Hayırlı olsun."

AHIRLI'YA 3 YILDA 20 MİLYON LİRA

Başkan Akyürek, yatırımları inceledikten sonra ilçe sakinleriyle de bir araya geldi. Burada ilçeye kazandırılan ve devam eden yatırımlar ile projeleri anlatan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir bütçesinden Ahırlı'ya 20 milyon liralık yatırım yapıldığını, yatırımların artarak devam edeceğini dile getirdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.