Recent Comments

Bozkır'da Gıda Tacirlerine Göz Açtırmıyor


Bozkır ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Öncü, 2017 yılı içerisinde 446 adet denetim yaptıklarını dile getirirken, gıda tacirlerine göz açtırmadıklarını belirtti.

 Bozkır İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Salih Öncü, gazetemize yaptığı açıklamasında; "Bozkırda Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine Kayıtlı 253 adet aktif çalışan gıda işletmesi bulunmaktadır. Müdürlüğümüz gıda biriminde çalışan personeller ile 2017 yılı içerisinde 446 adet işletme denetimi gerçekleştirdik. Yapılan bu denetimlerde kuşku uyandıran 11 farklı gıda işletmesinden numuneler aldık. Alınan numune sonuçlarından sadece 1 tanesi insan sağlığını tehlikeye atacak nitelikteki değer aralığında çıkmıştır. İşletmelerden alınan 10 numunenin ilgili değerleri ise Türk Gıda Kodeksine uygun sonuçlar vermiştir. Denetim esnasında uyarı yapılan bazı işletmeler daha sonra kontrol denetimlerine tabi tutulmuştur. 2017 yılı boyunca gerçekleştirilen denetimlerde toplam 30.497,00 TL idari para cezası kesilmiştir.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği takvimlerde rutin denetimlerimiz devam etmektedir. Bakanlığımızın programladığı risk analizlerine dayalı denetimlerin yanı sıra vatandaşların ALO GIDA 174 Şikayet Hattı üzerinden yaptığı şikayetler de denetlenmiştir. Denetim sonuçları Alo Gıda 174 Şikayet Hattını arayan kişilere sistem üzerinden gönderilmektedir. Şikayette bulunan kişinin bilgileri sistem üzerinde bizler tarafından dahi görüntülenememektedir.

Bu sebeple herhangi bir gıda işletmesi ile ilgili şikayette bulunacak olan kişilerin kimlik bilgilerinin gizli kaldığını ve şikayeti üzerine muhakkak denetim yapıldığını bilerek bu hattı kullanmalarını istiyoruz. Vatandaşın da gıda güvenliği konusunda hassasiyet göstermesi ve insan sağlığını korumamıza katkı sağlaması için Alo Gıda 174 Hattını kullanmalarını istiyoruz." şeklinde ifadelerde bulundu.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.