Recent Comments

Bozkırlılar Mübarek Cuma için Sabah Namazında buluştu.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Kara Cuma kampanyasına karşı Müslümanlar Hayırlı Cuma için sabah namazında buluştu.



Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edilmesi ve bu günün Müslümanlar için en mukaddes günlerden Cuma günü seçilmesine tepki gösteren Bozkırlılar Cuma günü sabah namazında buluştular.

Yurt genelinde ki Kara Cuma kampanyalarına tepki olarak sosyal medya üzerinde düzenlenen "Cuma günü günlerin en mübarek günüdür! #MubarekCuma" programına katılan kişiler Bozkır Müftülüğü Hz. Ömer Camii'de sabah namazında buluştu.

Sabah Namazı öncesi vaazında konuşan İlçe Vaizi Ahmet Dinç "' İngilizcesi olarak Black Friday, yani Kara Cuma adıyla bir takım mağazalarda böyle bir kampanya düzenlendi. Bu adet 1932 veya 1952 ADB'de Noel alışverişlerinin başladığı Şükran günün sonrasında ki ilk Cuma'da yapıyorlar. Bu adetin ismini nedense diyemiyoruz bilinçli olarak Kara Cuma koyuyorlar. Bu Alışkanlık Amerikadan Kanadaya ve son günlerde ülkemize sıçramış durumda. Bu tarz bir adet varsa Cuma indirimi olsun buna hiçbir Müslüman bir şey demez. Kara Cuma denmesine hiçbir Müslüman Basiret Ferasetle ve şuurla yaklaşmalıdır. Bizim Cumamız karanlık değildir aydınlıktır. Bazı kampanyalar var Kara Pazar gibi biz Müslümanlara göre rabbimizin vermiş olduğu her gün mübarektir ve Cumamızın bizim gözümüzde yeri ayrıdır" dedi.

Sabah Namazı sonrası konuşan ilçe Müftüsü Seyit Böğet Cuma günün önemine binaen çeşitli hadisleri anlatarak sabah namazına gelen cemaati her hafta Cuma günleri düzenlenen sabah namazı sonrası kahvaltı programına davet etti.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.