Recent Comments

Kaymakam Öztürk, Genç Çiftçi hibelerini yerinde inceledi.


Bozkır ilçesinde Genç Çiftçi desteklemelerinden hibe alan çiftçilerin desteklemelerini Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk yerinde inceledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve kırsalda yaşamın desteklenmesini amaçlayan Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında İlçemizde gerçekleştirilen projeler ziyaret edildi.

Kaymakam Emre ÖZTÜRK, Bozkır İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yürütülen projeleri ziyaret etti. Ziyaretler esnasında üreticilerle görüşerek üreticilerden bilgi alan ve taleplerini dinleyen Kaymakam Emre ÖZTÜRK çalışmaların verimli olacağına inandıklarını söyledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih ÖNCÜ den de bilgi alan Kaymakam Emre ÖZTÜRK 'Genç Çiftçi Hibe Programı ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayarak, kentsel göçün önlenmesine amacıyla kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde 2017 yılında yapılan başvurulardan 8 tanesi 30.000TL tutarındaki desteklemelerden faydalanmaya hak kazanmış ve faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir. Desteklerden faydalanarak kendi işletmelerini oluşturan üreticilerimize hayırlı olmasını ve üretimlerinin bereketli olmasını temenni ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.' dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih ÖNCÜ '2016 yılında başlayan Genç Çiftçi hibe programına 2017 yılında toplam 100 adet başvuru yapıldı. Bu başvurulardan değerlendirmeler sonucu desteklenmeye hak kazanan 8 üretici ile hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. Destek almaya hak kazanan 8 üreticiden Hamzalar ve Yolören Mahallelerinde iki üretici örtü altı sera tesisi, Sorkun Mahallemizdeki bir üretici mantar üretimi, Yeniköy ve Kildere mahallelerinde üç üretici küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Ulupınar ve Söğüt Mahallelerinde iki üretici ise büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konularında hibe almışlardır. Her bir üretici 30.000 TL karşılığı başvuruda bulundukları konu ile ilgili yatırımlarını tamamlamışlardır. Biz de İlçe Müdürlüğü olarak gerekli teknik desteği sağlayarak üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederiz' Dedi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.