Recent Comments

Hastanemizin Yeni İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Görevine Başladı.


80. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile hastanemize atanan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hande Oğul Hıncal hastanemizde poliklinik hizmet vermeye başladı.Yeni iç hastalıkları uzmanımızın kurumumuzda göreve başlaması ile birlikte hastanemizde iç hastalıkları olarak poliklinik hizmeti veren hekim sayımız ikiye yükseldi.Uzmanlığını İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde tamamlayan Uzm. Dr. Hande Oğul Hıncal' a Başhekimimiz Op Dr. Halil İbrahim Taşcı yeni görevinde başarılar diledi.

Ayrıca Başhekimimiz Taşcı; ''HASTANEMİZİN HASTA SAYISI ARTIYOR '' diyerek, 2018 yılı ilk üç ayında toplam 20 bin 616 hastaya sağlık hizmeti sunulduğunu belirterek bu sayının geçen yılın aynı döneminde bakılan hasta sayısından yaklaşık 1500 kişi daha fazla olduğunu söyledi.

Hastanede gerçekleştirilen ameliyat sayısının da geçen yılın aynı dönemine oranla arttığına dikkati çeken Başhekim Taşçı, "Bozkır ve köylerinden hastanemize gelen vatandaşlarımızın Konya'da bulunan sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan yaşadıkları yerde tıbbi ihtiyaçlarını karşılama hedefimizi büyük oranda gerçekleştirmeye çalışmaktayız." dedi.

Bozkır İlçesi'nin bulunduğu coğrafik bölge ve nüfusu göze alındığında tedavi süreçlerinin merkezde bulunan hastanelere gitmeye gerek kalmaksızın yapılabilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Taşçı, "Vatandaşlarımız daha önceki yıllarda sağlıklarına kavuşabilmek ve tedavi olabilmek için Konya merkez ya da çevremizde bulunan büyük ilçeleri tercih ediyorlardı. Son dönemlerde hastanemizce yapılan düzenlemeler, hastanemize gerçekleştirilen yatırımlar ve atamalar sayesinde artık hastalarımız kendi evlerinin olduğu ortamlarda sağlıklarına kavuşuyorlar ve tedavilerinde hastanemizi tercih ediyorlar" şeklinde konuştu.


İl Sağlık Müdürlüğü'nün vermiş olduğu destekle ilçe şartlarında hastanenin pek çok biriminin yenilendiğini ve hastanede çok daha modern şartlarda, kapalı sistem ameliyat vb. sağlık hizmeti sunulduğunu vurgulayan Taşçı, hastalara verilen sağlık hizmeti sunumunda kalite ve çeşitliliğin arttığına da dikkati çekti.

Başhekim Taşcı, '' Hastanemizde yapılamayan, çekilemeyen MR, Tomoğrafi, ve diğer radyolojik tetkikler için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz' den hizmet alımı yaptık. Polikliniklerimize başvuru yapan hastalarımıza, poliklinik hekimimiz tarafından bu tetkikler istendiği takdirde, hastalarımıza çekim için randevusunu biz alıyoruz. Hastalarımız sadece bu tetkikleri çektirmek için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi' ne randevusunda gidiyor. Biz çekilen grafi ve sonuç raporlarını hastanemizde Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden görerek hastalarımıza yerinde tedavi veriyoruz. Böylece hastalarımız il merkezindeki hastanelere tedavi almak için üç-beş kez gitmek zorunda kalmıyor'' dedi.

Başhekim Taşçı, "Evde sağlık hizmetleri kapsamında takibini yaptığımız hasta sayısı geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında artarak 185'e ulaşmıştır. Diyaliz tedavilerini hastanemizde yaptıran hasta sayımız da geçen yılın aynı dönemine göre %20,69 oranında artış göstererek, hasta sayımız 21'den 29' a yükselmiş ve yatan hasta sayımızda da %17,28 artış gerçekleşmiştir" dedi.

Bozkır Devlet Hastanemizde verilen laboratuar hizmetlerinin de son derece modern şartlarda sunulduğunu ifade eden Taşçı, '' Laboratuvarımızda yapılan tahlil(test) sayısı 2018 yılının ilk üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %16,29 artmıştır. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Laboratuvarı' mız öncülüğünde öncülüğünde hastanemizde ayda yaklaşık 18 bin test çalışılmaktadır. Bu tetkiklerin kontrolü de düzenli olarak yapılmakta ve çalışılan testlerin sonuçları doğru hastaya, doğru zamanda verilmeye çalışılmaktadır. Periyodik olarak yapılan hem iç hem de dış kontrollerle hastanemiz laboratuvarında çalışılan test sonuçları doğru şekilde hastalarımıza verilmektedir " diyerek son dönemlerde belirli bir kesim tarafından konu ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu da ifade ederek sözlerini tamamladı.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.