Recent Comments

Şehit Polis Ertuğrul Arı Unutulmadı


Bozkır'da 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenle kutlanırken; Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Bozkır Kaymakamlığında düzenlenen törende, 1985 yılında İstanbul'da polislik mesleğini icra ederken, TKP-ML Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından vurularak şehit olan polis memuru Bozkırlı hemşehrimiz Ertuğrul Arı'da unutulmadı.
Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde kutlama programı düzenlendi. Hükümet Konağı önünde yapılan törene Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Gün, İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı, Emniyet Teşkilatı mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, emekli emniyet personelleri ile birlikte Bozkırlı esnaf ve vatandaşlar katıldı.


Bozkır Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen program, İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı'nın Atatürk büstüne çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Akabinde günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı, Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı, "172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 173. Kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları dahilinde değil tüm dünyada saygın bir yer edinmiş olmanın haklı gururunu taşımaktadır.



Türk Polisi, teşkilatımızın vücuda getirildiği 10 Nisan 1845 yılından bu yana, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için her daim kendini yenilemiştir.  Böylesine önemli bir günde devletimizin ve milletimizin selameti uğruna canını feda eden Bozkırlı Şehit Polis Memuru Ertuğrul Arı'yı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, emeklilerimize, gazilerimize, hali hazırda görevi başında olan tüm silah arkadaşlarımıza uzun ömürler diliyorum.  Bozkır İlçe Emniyet Amirliği personeli adına programımıza teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmalarını bitirdi.



Törende Bozkır esnaflarından Hasan Güleroğlu'nun polislere hitaben okuduğu şiirin törene katılanları duygulandırdığı görüldü. Tören daha sonra İlçe Emniyet Amirliğinde, Emniyet Amiri Ramazan Arlı'nın ve emniyet personelinin tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Yıl dönümü anısına programa katılan davetlilere ikramda bulunuldu. İkram esnasında eski Bozkır Belediye Başkanı ve aynı zamanda emekli İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Lokman Ciğerci'nin konuşmaları programa renk kattı.



TÖRENDE ŞEHİT BOZKIRLI HEMŞEHRİMİZ POLİS MEMURU ERTUĞRUL ARI UNUTULMADI
Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Bozkır Kaymakamlığında düzenlenen törende Bozkır ilçemizin tek şehit polisi olan Polis Memuru Ertuğrul Arı'da unutulmadı. Ertuğrul Arı, 1985 yılında İstanbul'da polislik mesleğini icra ederken emniyet müdürlüğüne sorgulanmak için getirilen TKP-ML Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından vurularak şehit edilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Ertuğrul Arı'nın naaşı dönemin İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut, Emniyet Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük ve İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ın katılımıyla düzenlenen törende ilçemiz Bozkır'a bağlı Yolören Mahallesi mezarlığına defnedilmiştir. Şehit Polis Memuru Ertuğrul Arı'nın fotoğrafı aziz hatırasının ebediyen yaşatılması için İlçe Emniyet Amiri Ramazan Arlı ve personellerince İlçe Emniyet Amirliğine asılmıştır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.