Recent Comments

SOKUDER'den 2018 RAMAZAN BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Bayramlaşma/2018

Değerli hemşehrilerim…

Bayramlaşma etkinliğimize hoşgeldiniz…

Tuttuğumuz oruçlar kabul, bayramımız kutlu, birliğimiz daim olsun…

İnsanlar en çok çocukluk ve okul arkadaşlarını unutmazlar. Birçok kişi de bu arkadaşlıklarını yaşam boyu sürdürür. Sorkun'da bir tek okul varken, okula giden tüm çocuklar birbirlerini tanırlardı. Ta ki 1963 yılına kadar… Bu yıldan sonra mahallelere iki okul daha yapılınca toplu iletişim kesintiye uğradı, mahalleler arasında bir kopukluk meydana geldi.

Sorkun, İsali ve Kızılçalı mezarlıklarında da üç farklı cemaat bayramlaşma yapmaktadır. Dernek olarak birlik ve beraberliğimize katkı vermesi için üç cemaatin birleştiği ortak bir bayram yapalım istedik. Sorkunlular olarak son dört yıldır halkımızın büyük ilgisiyle Tuzla merkezinde birlikte bayram yapmaktayız.  Gurbetten gelen hemşehrilerimizle de hasret gidermekteyiz. İyi ki birlikteyiz…

Değerli hemşehrilerim; Sorkun-Der'in amacı, Sorkun'un kalkınması ve Sorkunluların dayanışmasını geliştirmektir. Bugüne kadar birçok sorunu gündeme getirdik. Bazılarını hemşehrilerimizin katkısıyla çözüme ulaştırdık. Bazılarını da mali ve insan kaynakları yetersizliğinden çözemedik.

Önümüzde bir genel ve bir yerel seçim var. Köyümüzü ziyarete gelen tüm siyasilere misafirperverliğimizi gösterelim. Seçilmek üzere ziyaretimize gelen siyasilere isteklerimizi iletelim ve takipçisi olalım.
Büyükşehir Belediye Yasasının yaptırımları 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecektir. Emlak vergileri, yol yapım katkı payları gibi… Konya merkezde ne yürürlükteyse sizlere de aynen uygulanacaktır. Büyükşehir Belediye Yasasının yalnız ilçe belediye başkanını ve büyükşehir belediye başkanını seçmek olmadığını özellikle katmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı gönülden kutlar, hepinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Hoşçakalın…

Hüseyin ÇETİN
Sorkun-Der Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.