Recent Comments

Akşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarını Hızlandırdı

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü (Merkez Mahaller) ile Konya Büyük Şehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü (Eski Belediye ve Kasabalardan oluşan Yeni Mahalleler) bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekipleri, başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaz aylarında vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşereler ile ilgili şikâyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını Mayıs ayından bu yana sulak alanlarda, Katı Atık Bertaraf bölgesinde, KOSKİ Arıtma tesisinde, Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık bölgelerinde sürdüren Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2018 yılı ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütülen ilaçlama çalışması, insan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmasıyla karasinek, sivrisineğe karşı; hava şartlarına bağlı olarak Kasım ayına kadar Akşehir'in  merkez ve tüm mahallerinde uzman kişiler tarafından haftalık olarak ULV cihazlı 4 araç ve buna ek olarak Döner Başlıklı Mist Blower , motorlu pülverizatör, Kanal Sisleme cihazı ile ilaçlanmakta.

Kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığından onaylı olup belli kontrollerden geçtikten sonra kullanılmakta. Uluslararası standartlara uygun etken maddeli ilaçların kullanıldığı  Sabah 08.00 – 12.00 arası Larva, Sisleme, Konteyner ilaçlama işlemleri yapılırken  akşam 19.00 – 24.00 saatleri arasında da ilçe genelinde 4 araçla  uçkun  mücadelesi yapılmakta.

Akşehir'deki İlaçlama çalışmalarında zararlılarla mücadele edilirken doğal dengenin korunması konusunda son derece hassas ve modern bilimin yöntemleri çerçevesinde hareket edilmektedir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.