Recent Comments

Bozkır’da çekilen film, kültürü yeniden canlandıracak!

Onlar hem unutulmaya yüz tutmuş kültürü hem de yöre insanının mertliğini ve kahramanlığını ele aldı. Bozkırlı yönetmen Mehmet Tanrısever geçmişteki birçok başarılı eserinin ardından bu kez memleketi Bozkır'a kurdu stüdyoyu... Bozkır "Kuşlara Bak Kuşlara" filminin çekimleri başladı.

Haber Video !!!

Bozkır'ın eşsiz güzelliklerinin ve kültürünün ele alındığı BOZKIR "Kuşlara Bak Kuşlara" filminin çekimleri 65 kişilik ekiple başladı.

29 yıllık tecrübesiyle memleketi Bozkır'da film çekmeye karar veren Mehmet Tanrısever, filmde bozkır insanının mertliğini ve kahramanlığını vurgulamak istediğini belirtti.

KONTV Haber'e konuşan Tanrısever, "İnşallah filmi izleyenlere bir şeyler geçer, mertlik, dürüstlük...  Bu zamanlarda toplum yoruldu. İhtiyaçlar çok fazla. Böyle olunca çok tavizler verildi insani değerlerimizden, dürüstlüğümüzden. Çok zor günler geçiriyoruz, bunlar da bir gerçek." dedi.

Filmle Bozkır'ın eski güzelliklerinin de gün yüzüne çıkarılmasını hedefleyen Tanrısever, "Ben eski güzellikleri anlatayım dedim. O güzelliklere dönelim, mertliklere dönelim." dedi.

Tanrısever, bu tür yapımların aslında okul niteliği taşıdığını belirtti ve ekledi:

"İnsanlara geçmişi anlatmak, güzel hikâyeler anlatmak, insanları neşelendirmek, onlara ders vermek, film de okumadır. Güzel insan olmak için gençleri teşvik etmek..."

Yapımı yaklaşık 4 hafta sürecek BOZKIR "Kuşlara bak kuşlara" filmi 2019'da sinemaseverlerle buluşacak.

Mehmet Tanrısever, "4 hafta çalışacağız bu yörelerde. Hep dağlarda, orijinal evler, orijinal mekanlar... Bozkır'daki kanyonlar Arizona'da yoktur. Bozkır yöresini, köylerini, kasabalarını tanıtacağız. Konya'ya kadar tanıtacağız. Bu büyük bir kültür tanıtımı olacak. İnşallah ileride burada turizm patlaması da olur. " dedi.


Kaynak:Kontv
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.