Recent Comments

Erdoğan Belediye Başkanlarını Uyardı! “Bu Millet Şamar Oğlanı Değil!”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Teşkilat Başkanları ve Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda ders niteliğinde öğütler verirken, özellikle ciddi oy kayıplarının yaşandığı illerdeki yetkililere tevazu hatırlatması yaptı. Erdoğan, "En güçlü olduğumuz yerlerde eğer ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız. 'Biz hatayı nerede yaptık? Yanlışımız nerede?´ Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar" dedi.
Erdoğan Belediyeleri ve Teşkilatları Uyardı! "Bu Millet Şamar Oğlanı Değil!"
24 Haziran seçimlerinin ardından Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları ve İl Başkanlarına sert uyarılarda bulundu.

Seçimlerin ardından Sivas´ın da aralarında bulunduğu bazı illerdeki oy kaybına dikkat çekerek, millettin mesajını aldığını ifade eden Erdoğan, gereken işlemlerin yapılacağına dikkat çekmişti. Dün İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Belediyelere ve teşkilatlara yönelik uyarılarda bulunarak, tevazu hatırlatması yaptı.

Tüm teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti´nin ruhuna hareket edilmesi gerektiğini söyledi ve aksi halde hareket edilen bölgelerde oy kaybı yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan, bu millet bir oy verir, iki oy verir, üçüncüye kenara koyar. Bu millet şamar oğlanı değil" dedi.

"VATANDAŞ TEVAZU ARIYOR"
AK Parti Genel Merkezi´nde partisinin il başkanlarını toplayıp ders niteliğinde öğütler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasından satırbaşları…

Aramızda belediye başkanı da bulunuyor. İşte bu seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda özellikle bazı eleştiriler var ki bu çok çok önemli.

Vatandaş özellikle şunu arıyor, bu tabi ağırlıklı belediye başkanları bunun yanında milletvekilleri vesaire… Tevazu arıyor tevazu. Belediye Başkanı, benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım diyor.

"AK PARTİ´NİN MÜKTESEBATINDA BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ"
Yani seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek diyor. Veya kendi tanıdıkları ofislere uğrayıp çekip gidecekler diyor. Değerli arkadaşlar AK Parti´nin müktesebatında böyle bir şey olamaz. Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net, puan kaybına da neden olmuştur.

"KUSURA BAKMAYIN BU MİLLET ŞAMAR OĞLANI DEĞİL"
En güçlü olduğumuz yerlerde eğer ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız. "Biz hatayı nerede yaptık? Yanlışımız nerede" Çok iyi hizmetler yapmış olabilir, bu hizmetler gerektir. Ama yeterli değildir. Yeterli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz. Vatandaşına tepeden bakıyorsak, onlara yeri geldiği zaman… Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar.

"MİLLETİMİZE YANLIŞ YAPAN HİÇ KİMSENİN AK PARTİ´DE YERİ OLAMAZ"
Önümüzde mahalli seçimler var. Nerede bir yanlış yaptık? Bunları değerlendirip düzeltmek ve Mart yerel seçimlerine de böylece girmek durumundayız. Ancak bu şekilde milletimizin karşısına mesajını aldığımızın huzuruyla, güveniyle, cesaretiyle çıkabiliriz. Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz.

Millete yanlış yapan hiç kimsenin de arkadaşlar AK Parti´de yeri olamaz. Çünkü partimiz milletin kendi partisidir. Hiçbir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur. Hiç kimse kendisini partisinin ve davasının önüne geçirmesi mümkün değildir.

Aramızda belediye başkanı da bulunuyor. İşte bu seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda özellikle bazı eleştiriler var ki bu çok çok önemli. Vatandaş özellikle şunu arıyor, bu tabi ağırlıklı belediye başkanları bunun yanında milletvekilleri vesaire… Tevazu arıyor tevazu. Belediye Başkanı, benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım diyor. Yani seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek diyor. Veya kendi tanıdıkları ofislere uğrayıp çekip gidecekler diyor.

"KONGREMİZLE BİRLİKTE YENİ BİR OLUŞUM OLACAK"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2019 Mart´ına kadar belediyeciliğin adını ´gönül belediyeciliği seferberliği´ olarak koyuyorum." dedi.  Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra kendisine gelen raporlarda bazı eleştiriler olduğunu, vatandaşın tevazu aradığını ifade etti.

Vaktin çok fazla olmadığının altını çizen Erdoğan, "Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. Şüphesiz ki MKYK´mizden tutun da MYK´mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da azda olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz ve bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Böyle atacağız ki yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemez. Yerel yönetimlerden 2019´da çok daha başarılı çıkalım." ifadelerini kullandı.

"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ"
Teşkilatın buna hazır olduğuna inandığını belirten Erdoğan, "2019 Mart´ına kadar belediyeciliğin adını ´gönül belediyeciliği seferberliği´ olarak koyuyorum." dedi.

Aynı şeyin teşkilatlar için de geçerli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bütün il başkanlarının siyasette de gönül siyasetini yapması gerektiğini dile getirdi. "Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz" dediklerini hatırlatan Erdoğan, bunun yapılmasını istedi.

AK Partili belediyelerin daha büyük hizmetler için milletin desteğini alabilmesini ancak bu şekilde sağlayacaklarının altını çizen Erdoğan, "İktidarımızı ancak bu şekilde güçlendiririz. Yönettiği şehrin halkıyla beraber olmayan, gönülleri fethetmeyen, aşkla, şevkle, adaletle, akılla çalışmayan bir belediye başkanı bir eliyle yapıp diğer eliyle yıkan kişi gibidir. Ne kadar çok çalışmış olursa olsun, döneminin sonunda geride sadece enkaz, yıkıntı bırakır. AK Parti´nin hiçbir belediye başkanı böyle olmamalıdır, olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

"ASLINDA BİZ BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"
Milletin, AK Parti´yi en iyi ve adil hizmet sağladığı için desteklediğine işaret eden Erdoğan, "Şayet kerameti kendinde vehmeden varsa, gerçekten hem şahsı hem partimiz adına çok büyük zarardadır. Biz ancak milletimizle birlikte varız. İnsanlarımızla birlikte anlamlıyız. Halkın desteği yanımızda olduğu sürece güçlüyüz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasının ardından genel başkanlık görevini devralmasıyla milletin sesine kulak vererek, belediyelerde yeniden yapılanmanın ilk adımlarını attıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu illerimizde de kayyum belediye başkanları eliyle, milyonlarca insanımızı gerçek belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Başarılarıyla bizleri gururlandıran belediye başkanlarımız var. Bunun yanında vasat kalan belediye başkanlarımız da bulunuyor. 2019 seçimlerine yeni bir heyecanla, yeni bir ruhla girdiğimizde, mevcutları korumak bir yana bugüne kadar istediğimiz neticeye ulaşamadığımız nice belediyeyi inşallah partimizin saflarına katacağımıza inanıyorum. Bunu yapmalıyız. Bu konuda kararlı olmamız şart. Yapabilir miyiz? Ben yapacağımıza inanıyorum. Aslında biz bugün dünden daha güçlüyüz. Ama bu gücümüzü tevazu üzerinde yükseltmeliyiz."

"BÜTÜN BUNLARDA ARANAN EHLİYET, LİYAKAT OLACAK"
Bakanların artık eskisi gibi olmayacağına işaret eden Erdoğan, "Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Bu arkadaşlarımız, bundan önce olduğu gibi de köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun, buraya bu olsun mantığıyla hareket etmeyecek. Bu tabii bir yerde şunu sağlamış olacak. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek, ´Siz şöyle böyle yaptınız, kadrolaştınız, şuydu, buydu.´ En azından bakan, olaylara bakarken daha objektif bakma imkanını yakalayacak. Bu, ona bir rahatlık getirecek. Bu tür zanların altında da kalmayacak. Bütün bunlarda aranan ehliyet, liyakat olacak. Ehliyeti ve liyakatı öne çıkarmak suretiyle yeni döneme girmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu hükümetin başında cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle AK Parti Genel Başkanı olacağını bildirdi.

"TEŞKİLATLARIN BELEDİYE BAŞKANLARININ YANINDA OLMASI ÖNEMLİ"
Bu imkanı iyi değerlendirenlerin karşılığını hem partiden hem de vatandaştan alacağını ifade eden Erdoğan, teşkilatların, kadın ve gençlik kolları dahil olmak üzere belediye başkanlarının yanında olmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, "Benim istemediğim oldu veya benim istediğim olmadı" mantığıyla bir davanın mensubu olunamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Gelen bazı raporlarda, maalesef yerel yönetimlerle adaylar arasında bu tür sıkıntılar da yaşandı. ´Ben onu istemiyorum, filancayı istiyorum.´ Onun için yan gelip yatanlar oldu, kusura bakmasınlar Eğer biz bir davanın mensubuysak size görev verilmemiş olabilir ya da sizin istediğiniz olmayabilir veyahut teşkilatımızda herhangi bir kardeşimizin adaylığı gerçekleşmemiş olabilir ama bu zaman içerisinde bizim en çok üzerinde durmamız gereken konu, insan meselesidir. Burada olmaz, başka yerde olur. İlla parlamento mu olacak, illa bakanlık, belediye başkanlığı mı olacak?

Öyle anlar gelir ki bunlar birçok kurulda, ofislerde, şurada burada vesaire bu imkanlar da doğabilir. Mesele, davanın bilincindeysek o bilinç şuuruyla hareket etmemizdir. Eğer bunu yapamazsak bu davaya en büyük darbeyi indirmiş oluruz çünkü bizim partimiz sıradan, alışılmış bir parti değildir. Burası dava olarak içinde bulunduğumuz süreçtir. Bu bilinciyle hareket etmek durumundayız ve bu davanın bilinciyle de taşı gediğine oturtmak durumundayız. Bunun içinde önümüzdeki takvim bellidir."

AK Parti´nin Mart 2019´dan çok başarılı çıkması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Önümüzde nasıl olsa çok daha fazla zaman var, gibi bir lüksümüz yok. Şimdiden ´Bismillah´ deyip yaz mevsimini de gayretli bir şekilde geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Erdoğan, ağustos ayında büyük kongrenin yapılacağını, kongreden sonra Mart 2019 için hazırlıkların sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.