Recent Comments

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü yapılan projeleri ve hibe desteklerini yerinde inceledi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve kırsalda yaşamın desteklenmesini amaçlayan Genç Çiftçi Hibe Programı ve Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen projeler ziyaret edildi.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Öncü  ve Müdürlük veteriner hekim çalışanları ilçede yürütülen projeleri ziyaret etti. Ziyaretler esnasında üreticilerle görüşerek üreticilerden bilgi alan ve taleplerini dinleyen İlçe Müdürü Öncü, çalışmaların verimli olacağına inandıklarını söyledi.

Müdür Salih ÖNCÜ sözlerine 'Genç Çiftçi Hibe Programı ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayarak, kentsel göçün önlenmesine amacıyla kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde 2018 yılında yapılan 67 adet başvurudan 8 tanesi 30.000TL tutarındaki desteklemelerden faydalanmaya hak kazanmış ve faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir. Destek almaya hak kazanan 8 üreticiden Karacaardıç, Kayacılar ve Hisarlık Mahallelerinde dört üretici sığır yetiştiriciliği, Harmanpınar Mahallemizdeki bir üretici manda yetiştiriciliği, Kuşça mahallesinde bir üretici mantar yetiştiriciliği, Ayvalıca mahallesinde bir üretici küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve Karacaardıç mahallesinde bir üretici bağcılık konularında hibe almışlardır.
2018 yılında uygulamaya başlanan Göksu Taşeli Kalkınma Projesi kapsamında I. Hibe çağrısı sonucunda 30 üreticiye antraknoza dayanıklı sertifikalı nohut tohumu dağıtımı yapıldı. Ayrıca; 62.380m2 alanda yüksek telli terbiye ve damlama sulama sistemli ihata ile çevrili bağlar ve üzeri agril ısı perdesi ile örtülü 6762m2 kapama çilek bahçeleri kurulumu için sözleşmeler imzalanmış olup yatırımlar önümüzdeki günlerde gerçekleşecektir. Desteklerden faydalanarak kendi işletmelerini oluşturan üreticilerimize hayırlı olmasını ve üretimlerinin bereketli olmasını temenni ederim. Biz de İlçe Müdürlüğü olarak gerekli teknik desteği sağlayarak üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.' Şeklinde devam etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.