Recent Comments

Başkan Süleyman Ege “Terörle Mücadelenin Önemi” Anlattı

Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) nin Cuma sohbetlerindeTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege "Terörle Mücadelenin Önemi" üzerinde durdu. Ege: "Terör; etnik, mezhepsel, dinî değerler üzerinden vatanın bölünmez bütünlüğünü kastederek nefret dili ve korkuyu yaymak ister." dedi.


ÇANAKKALE RUHUNU TAŞIYAN DERNEK

Ege,Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde (Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hakkari, Antalya ve Ankara) terörle mücadele, iç güvenlik istihbarat ve karargah birimlerinde görev yaptığını, 1997 yılında PKK terör örgütüne karşı yürütülen sınır ötesi operasyonda yaralanarak  2004 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden Malül Gazi olarak emekliye ayrıldığını,2009 yılından beri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği kurucu üyesi ve yöneticisi olduğunu belirtti. "2847 sayılı kanunla kurulan dört dernekten birisiyiz. Derneğimizin kuruluşu Çanakkale Savaşı'na dayanır. Muharip gaziler, savaşa katılıp sağ dönenlerdir. Malul gazi ise savaşta bedeninden herhangi bir duyuyu kaybedenlerdir." dedi.



 SAVAŞLARDA ARTIK SİVİLLER DE HEDEF

Konya'da muharip gazi olarak Kore Savaşı'na katılan 30, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 360 gazi olduğunu sözlerine ekleyen Ege,1. Dünya Savaşı'nda ölen 16 milyon insandan %15'inin sivil olduğunu, 2. Dünya Savaşı'nda ölen 65 milyon insandan ise %65'inin siviller olduğunu günümüzde sivil kayıpların %95'ler civarında olmasının savaşın acımasız yüzünü gösterdiğini belirtti. 




CENNET ÇUKURU

"Dünyada 40 civarında şehitliği olan bir milletiz." sözlerinin ardından Musalla Mezarlığı'ndaki "Cennet Çukuru" hakkında bilgi veren Ege,Bizanslıların yakaladıkları akıncıları o dönemde bataklık olan yere attıklarını, Konya'nın fethedilmesinden sonra bölgenin bu adla anıldığını söyledi ve "Canları pahasına bu yurdu bize emanet edenlere karşı nefret dilini hakim kılmak isteyen bölücü unsurlara karşı yılmadan TSK personeli mücadele vermektedir."dedi.



HAYALİ KAHRAMANLARDAN GERÇEK KAHRAMANLARA

Hayalî kahraman Rambo ile büyüdüklerini, son Afrin operasyonunda gerçek kahramanların ortaya çıktığını, burada Çanakkale ruhunu gördüğünü belirten Ege; "Devlet ve millet bir olduğu zaman kimse bir şey yapamaz. Gazilerin bir yanı toprağa gömüldü, diğer yarısı da gömülmeyi bekliyor. Güneydoğu Sendromu'nu her şehit cenazesinde yaşıyoruz." dedi.




Terörle mücadele ederken yaşadıklarını anlatan sohbetlerindeTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege'nin ardından  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur da Ekrem Şama'nın "Bu Bayrak " şiirini okudu. Prof. Dr. Ali Akpınar'ın yaptığı toplu duanın ardından TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Oğuz ve Üyesi Ömer Lütfi  Ersöz tarafından katılımcılara günün anısına hediyeleri  takdim edildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.