Recent Comments

Bozkır’da atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Bozkır Belediyesi ile Esat Dinmez Geri Dönüşüm firması arasında imzalanan protokolle Bozkır'da kağıt, cam şişe ve plastik gibi atıklar düzenli bir şekilde toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Yapılan protokolle 2019 yılının Ekim ayına kadar atıklar Esat Dinmez Geri Dönüşüm firması tarafından toplanacak ve geri dönüşüme kazandırılacak.

İlçe merkezine yerleştirilen toplama kabinleri ve atık konteynırları ile kamu kurumlarına yerleştirilen atık toplama kutuları ilçe merkezinde bulunan Esat Dinmez Geri Dönüşüm firmasına ait mobil ekibin kontrolü altında günlük olarak toplanıyor ve Seydişehir ilçesinde yer alan depolama alanına nakli sağlanıyor. Burada depolanan atıklar ise daha sonra geri dönüşüme kazandırılıyor.

Bozkır'da kağıt, plastik ve cam şişe gibi atıkların geri dönüşüme kazandırılması için Esat Dinmez Geri Dönüşüm firması ile imzalanan protokolle düzenli bir sistem kurduklarını ve bu anlaşma sayesinde atıkların geri dönüşüme kazandırılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla hem ülke ekonomisine katkı yaptıklarını hem de ilçede bu alanda farkındalık oluşturduklarını söyledi.

İlçe merkezinde faaliyet gösteren kurumları, esnafları ve vatandaşları geri dönüşüme kazandırılacak atıklar ve atıkların toplanması hususunda bilgilendirdiklerini söyleyen Başkan Gün, "ülkemiz genelinde başlayan "sıfır atık" projesinden yol alarak ilçemizdeki atıkları geri dönüşüme kazandırmak için gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile birlikte ilçemiz artık atık konusunda daha bilinçli olacak. Düzenli olarak toplanan kağıt, cam şişe ve plastik gibi atıkların geri dönüşümünün sağlanması, hem doğamıza hem de ülke ekonomimize büyük katkı sağlayacak. İlçe halkımızın da bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. İlçemizi sosyal, kültürel ve yapısal anlamda geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden yürütüyor, Bozkır'ı yeniliklerle tanıştırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.