Recent Comments

Prof. Dr. Caner Arabacı'da Bozkır Gücü Diyor.

Bu hafta katıldığım Yesevi sohbetlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölümü başkanı Prof. Dr. Caner ARABACI hocama Bozkır Gücü Spor Kulübü atkısını hediye ettim. Kulüp ismini armasını ve renkleri çok beğendiler sohbeti bu atkıyı takarak vermek istiyorum dedi. "Bu arma da tasvir edilen şey tarihteki  "ALP" lige Türklerin İslamiyeti kabulü ile "EREN" "GAZİ"lik eklenerek Müslüman Türk savaşçılarını GAZİ ALPERENLER olarak tanımlanmıştır" diyerek sohbeti açtı.

Prof. Dr. Caner ARABACI hocamız Alperen kimdir? Nasıl olmalıdır? Dede Korkut hikayeleri ve bir çok tarihi kaynaklarda ki Türk yiğidinin nasıl bir kişilik olarak tanımlandığını anlattı.

Sohbet devam ederken arkadaki asker neden geriye doğru ok atıyor? Diye bana bir soru yöneltti. Cevabım çok basit ve net: "Biz Türkler göğüs göğüse vuruşmadan kaçmayız ama en büyük yenilgileri de hep arkadan vurulduğumuz (ihanetler) için yaşadık. İşte bu yüzden bugün de  gençleri ihanetlere karşı uyanık olsunlar diye pusatın yönünü geriye çevirfik" hocam dedim.

Caner hocamızdan Bozkır'da bir konferans için de söz aldım. Şayet gençlerden bir konuda talep olursa   konferans yaparız.

Bozkır Gücü Spor Kulübü
"Gücü, Milli Değerleri"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.