Recent Comments

Türkiye’nin ilk tahinli lokumu üretildi (ÖZEL HABER)


Genç girişimci Hasan Güleroğlu, Bozkır tahiniyle Türkiye'nin ilk tahinli lokumunu üretti. Hasan Güleroğlu Bozkır lokumunun üretim aşaması hakkında bilgi verdi.

Bozkır tahinini Türkiye ve dünyaya tanıtabilmek amacıyla Bozkır lokumunu üretmeye başladıklarını ifade eden genç girişimci Hasan Güleroğlu, "Kendi imkânlarımızla yetiştirdiğimiz tahinli lokum, tamamen Bozkır tahininden üretiliyor. Tahinli lokum Türkiye 'de tahinden üretilen ilk lokum. Bugüne kadar lokum imalatı yapan diğer firmaların tahinli lokum üretememe sebebi, tahinin içinde bulunan yağ oranı ile lokum bileşenlerinin birbirine zıt olmasından kaynaklanıyor. Çünkü kıvamını tutturmak çok zor. Yıllardan beri Bozkır tahini, kokusu ve tadıyla dillere destandır. Bozkır tahini Türkiye iç pazarına ve birkaç ülkeye ihraç ediliyor. Bozkır tahinimizin Türkiye'de yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Bozkır tahininin ürün yelpazesini genişleterek ve içindeBozkır tahinin bulunduğu ürünler üreterek Bozkır tahinini hem Türkiye'ye hem de tüm dünyaya tanıtma hedefindeyiz" diye konuştu.

"ÜRETİM AŞAMASI 6-7 AYIMIZI ALDI"

Tahinli Bozkır lokumunun üretim aşamasında birçok zorlukla karşılaştıklarını söyleyen Hasan Güleroğlu, "Bozkır tahinini dünyaya tanıtma doğrultusunda aklımıza ilk olarak lokum üretimi yapmak geldi.  İnsanlar Bozkır tahinini ilk tattığında, tahin ağzında acımtırak bir tat bırakır. Bu yüzden Bozkır tahinini ilk deneyecek olan kişilere, tahinin yanında köpükhelva ve bal verilir. Bu sayede Bozkır tahininin ağızda bıraktığı o acımtırak tat, lezzetli bir hal alır. Bizde buradan yola çıkarak Bozkır tahinimizi lokumun tatlı bileşenleriyle buluşturduk. Tahinli lokumumuzun üretim aşamasında epey zorlu süreçlerden geçtik. Üretim süresi 6-7 ayımızı aldı. Tahinli lokumuzun fikri oluştuktan sonra üretim aşamasına geçtik. 6 kez olumsuz sonuç aldık. Ama pes etmedik ve 7'inci denememizle birlikte olumlu sonuçlar almaya başladık. Tahinli lokumuzun yarısı tahin diğer yarısı da lokum bileşenlerinden oluşuyor "dedi.
"HER YERDE BİZ VARIZ, ÇÜNKÜ BU FETİH BİZİM"

Bozkır tahinini yeni ürünlerle birleştirmeye devam edeceklerini  vurgulayan Hasan Güleroğlu, konuşmasına şöyle devam etti, "Aromalı satılan diğer lokumlara göre, tahinli lokumumuzun fiyatı biraz daha yüksek. Çünkü lokumuz renklendirici, tatlandırıcı ve glikoz içermiyor ve tamamen doğal bileşenlere sahip. Bozkır tahinli lokumumuz Antalya yolu üzerinde bulunan bütün dinlenme tesislerinde ve Karaman'da bulunan marketlerimizde, 650 gramı 20 liradan satışa sunuluyor. Dileyen vatandaşlarımız 'Tahinli Bozkır Lokumu' instagram adresimizde lokumumuzun üretim aşamalarını inceleyebilirler. 'Her yerde biz varız çünkü, bu fetih bizim' şiarıyla yeni girişimcilik projelerimize devam edeceğiz. Biz yeni yerler fetih etmeye, yeni ürünler üretmeye, Bozkır tahinini yeni ürünlerle birleştirmeye devam edeceğiz " ifadelerinde bulundu. 

Kaynak:Anadoluda Bugün
Muhabir: Müslüm Evci  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.