Recent Comments

Bozkır’da Her yönüyle Aşk-ı Mevlana paneli düzenlendi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından "Her yönüyle Aşk-ı Mevlana" adlı panel düzenlendi.

Haber Video !!!


Bozkır Belediyesi Yeni Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Öğretim görevlisi Murat Öz Mevlana'nın hayatı ve eserleri, Öğretim görevlisi Dr. Ahu Cavlazoğlu Davulcu Türk Edebiyatında Mevlana etkisi ve Zeki Ömer Defne'nin Mevlana hakkında ki şiirleri, Öğretim görevlisi İmran Kazan Dünya Gözüyle Mevlana, Öğretim görevlisi Dr. Halime Aslan Mevlana Türbesinin tanıtımı, Öğretim görevlisi Emin Emre Öztürk Mevlana'nın sanata yansısı ve Öğretim görevlisi Hasan Tutumlu Türk Tasavvuf Musikisi makamları ve çalgıları konulu konuları anlattılar.

Panelde açılış konuşmasını yapan Üniversite müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Ahu Cavlazoğlu Davulcu "
Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu olarak "Her Yönüyle Aşk-ı Mevlânâ" adlı Panelimizi gerçekleştirdik.Gönülleri buluşturan, hikmetli öğütleri ile birliği, beraberliği,  kardeşliği ve barışı yeşerten Hz. Mevlana'yı Vuslatının 745. Yıldönümünde rahmetle andık ve onun "Aşk"ını idrak etmeye çalıştık.
Panelimize teşrif eden Bozkır Kaymakamı Sayın Oltan Bayraktar'a, Panelimize başkalık yapan  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Osman Tugay'a, protokolün değerli üyelerine, programımizin gerçekleştirilmesine destek veren Bozkır Belediyesi ve Bimder'e, müdür yardımcılarımız Hasan Tutumlu ve Emin Emre Öztürk'e,  sunumlarını gerçekleştiren akademisyenlerimize, dinleyici olarak katılan akedemisyenlerimize, öğrencilerimize ve çok kıymetli bozkır halkına teşekkür ederim" dedi.

Panelde gerçekleştirilen bilgilendirme konuşmaları sonrasında Türk Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından dinleti gerçekleştirildi.

Panel Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Osman Tuğay'ın yaptığı kapanış konuşmasında "Üniversitemiz tarafından Bozkır'da gerçekleştirilen panelle Hz. Mevlana hakkında çok şey konuştuk anca Hz. Mevlana'nın deryası kıyaslanınca konuştuğumuz ve öğrendiğimiz bilgiler yok gibidir.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Şeb-u Aruz etkinliklerine ilçemizde yoldaşlık eden bu etkinliğin devamı olarak Hz. Mevlana'yı tanıyan öğrencilerimiz için ikinci dönem Konya'da sema gösterisine katılacağız. Bu vesile ile etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz" dedi.

Panele Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, Bozkır Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ümit Karabacak, Bozkır Vakıf Müdürü Hasan Adıgüzel,Bozkır Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili  Mustafa Genç, Bozkır Ak Parti ilçe Başkanı Kadir Güven, Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Görür, 2018 yılı Yılın ahisi Osman Kalay ve Bozkır Meslek Yüksekokulu idarecileri, akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Etkinlik sonrasında katılımcılarla beraber toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.